NADA: Jerković isključen iz poslaničke grupe, nije poštovao pravila

Poslanik Aleksandar Jerković je isključen iz poslaničke grupe NADA - Novi DS S - POKS, jer se nije pridržavao elementarnih pravila u funkcionisanju koalicije, poštovanja koalicionih partnera, predsednika i zamenika predsednika poslaničke grupe, saopštila je Informativna služba NADA.

U saopštenju se navodi da s obzirom na kršenje elementarnih principa saradnje i partnerskih odnosa od strane Aleksandra Jerkovića, kao i zbog toga što poslanička grupa nije kompatabilna sa njegovim načinom delovanja u kojem političku scenu pretvara u rijaliti šou, "NADA je odlučilila da Jerković bude isključen iz poslaničke grupe NADA - Novi DS S - POKS".

U saopštenju se podseća da je Aleksandar Jerković postao narodni poslanik nakon smrti generala Božidara Delića, sa kojim je koalicija NADA imala odličnu saradnju, poštovajući i uvažavajući njegov lik i delo.

Poslanik Aleksandar Jerković, koji je u skupštinu ušao kao poslanik Pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" posle smrti generala Božidara Delića, rekao je ranije danas da više nije član poslaničke grupe "NADA-Novi DS S-POKS" i za Tanjug naveo da će ubuduće nastupati kao samostalni poslanik.

Jerković je na konferenciji za novinare rekao da mu je juče, kada je došao na sednicu Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o predlogu budžeta za 2023. godinu, saopšteno da je ta poslanička grupa rasformirana i da je formirana nova bez Delićevog pokreta.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво