NA PRAGU SMO NOVOG SVETSKOG RATA? Izjava Medvedeva zaledila svet: Ako imate oružje ruka ne sme da vam zadrhti

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 12:05

NA PRAGU SMO NOVOG SVETSKOG RATA? Izjava Medvedeva zaledila svet: Ako imate oružje ruka ne sme da vam zadrhti

Reči koje treba da odjeknu svetom

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da je svet "bolestan" i verovatno na pragu novog svetskog rata, ali da se to može izbeći.

- Svet je bolestan. I sasvim je verovatno da je na pragu novog svetskog rata. Da li je to neizbežno? Ne, nije - rekao je Medvedev tokom razgovora sa učesnicima obrazovnog maratona "Znanje", prenose RIA Novosti.

Dodao je da svetski rat može biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbegnut, ali da neće da pravi prognoze, jer su one, kako je ocenio, "nezahvalan posao".

Medvedev je rekao da potencijalni protivnici ne bi trebalo da potcenjuju Rusiju kada je reč o upotrebi nuklearnog oružja, podsećajući da, prema osnovama državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja, nuklearno oružje može biti upotrebljeno u slučaju da se agresija na Rusiju izvrši upotrebom drugih vrsta naoružanja, koje ugrožavaju samo postojanje države.

- Zato sve te priče da "Rusi to nikada neće učiniti" ili obrnuto, "Rusi nas sve vreme plaše upotrebom nuklearnog oružja" - ne vrede ništa - rekao je Medvedev.

Dodao je da, "ako imate neku vrstu oružja u rukama... morate biti spremni u određenoj situaciji na to da vam ruka neće zadrhtati da ga upotrebite".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.