NA BG MARATONU 8.000 TRKAČA Nikolić: Rešićemo probleme, očekujem dolazak Luisa, Bubke, Sotomajora...

Izvor: Blic, 20.Feb.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA BG MARATONU 8.000 TRKAČA Nikolić: "Rešićemo probleme, očekujem dolazak Luisa, Bubke, Sotomajora..."

Nismo izgubili ni sertifikat, ni licencu, članovi smo Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, u saradnji sa Evropskom atletikom rešićemo problem, nadam se uskoro. Problem je nastao jer mi imamo nenaplaćena potraživanja i nije prvi put da ga imamo, rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić na današnjoj konferenciji za novinare.

- U stalnom smo kontaktu sa legendama koje su prethodnih godina bili promoteri od Boba Bimona, Havijera Sotomajora, Karla Luisa, do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sergeja Bubke i Kevina Janga, nadamo se da će svi doći na jubilarni 30. maraton - dodao je Nikolić.

Organizatori očekuju rekordnih 8.000 takmičara, s obzirom da je do sada već prijavljeno više od 5.000 iz 60 zemalja.

- To će biti povećanje od skoro 30 odsto, a posebno je primetno povećano interesovanje iz inostranstva, skoro za 50 odsto. Uradili smo promociju na dva najveća svetska maratona u Njujorku i Čikagu, dva regionalna, u Atini i Ljubljani, a u narednom periodu pojacaćemo aktivnosti u Kini, Japanu, Americi. Posebno je zanimljiva Kina, gde se prema poslednjim informacijama skoro 35 miliona ljudi aktivno bavi trčanjem - rekao je Nikolić.

Jubilarni 30. Beogradski maraton zakazan je za 22. april.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Maraton ima licencu

Izvor: Press, 21.Feb.2017, 10:19

Jubilarno 30. izdanje biće održano uprkos finansijskim problemima i izbacivanju iz kalendara Evropske atletike. . foto: novosti.rs. Rekordnih 8.000 dugoprugaša će 22. aprila krenuti u juriš prestoničkim ulicama, verovatno...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.