Muzika koja se sluša zatvorenih očiju

Izvor: Danas, 13.Okt.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika koja se sluša zatvorenih očiju

Šestočlani beogradski sastav Stray Dogg predstavlja svoj treći studijski album, "Come Along Wind", koji objavljuje tačno tri godine posle uspešnog i hvaljenog "Fire's Never Wrong". Dužu diskografsku pauzu između albuma ("Amost" 2011, "Fire..." 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake.

"Posle tri godine objavili smo novi album i >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << zaista sam presrećan kako zvuči. Iskoristili smo veličinu studija i priliku da sve instrumente snimamo zajedno, takoreći uživo, jer smo zaključili da će energija albuma tako biti najizražajnija, i mislim da se to čuje. Oseća se jako prisustvo celog benda koji više nije samo pratnja meni kao kantautoru i mislim da je to pravi put kojim naš bend i treba da ide", smatra Dušan Dukat Strajnić.

Vizuelna komponenta pesama na "Come Along Wind" dobila je poseban značaj kroz originalni artwork koji je delo Davora Gromilovića, koji je o ovoj saradnji rekao: "Bend Stray Dogg me je kontaktirao i pitao da li bi bio zainteresovan da im za novo izdanje radim cover. Budući da bend pratim odranije i da mi se dopada to šta rade, prihvatio sam izazov. Što se tiče saradnje, moram naglasiti da je Stray Dogg fenomenalan za saradnju i da sam veoma uživao u ovakvoj vrsti umetničkog projekta."

Prvi singl sa "Come Along Wind" je "No One But You", a Stray Dogg priprema i nekoliko video-spotova u sledećih šest meseci. Beogradska promocija albuma zakazana je za 21. novembar u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Do kraja godine i početkom 2016. Stray Dogg će koncertno predstaviti nove pesme u regionu i svuda gde ih pozovu.

"Come Along Wind" je od 12. oktobra ograničeno vreme dostupan kao "plati koliko želiš" album na bandcamp stranici Stray Dogg-a (straydogg.bandcamp.com) i Pop Depresije (popdepression.bandcamp.com), a ubrzo će moći da se nađe i na svim digitalnim platformama (Deezer, iTunes, Amazon...). Fizičko izdanje albuma na CD-u biće dostupno krajem novembra.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.