Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mural "Grad" će krasiti novu fasadu u Prijedoru

PRIJEDOR, BANJALUKA - Stručni žiri za dodjelu nagrade "Paola de Manincor" za 2016. godinu juče je donio odluku da prijedlog pod šifrom "Grad" autora Umjetničke kolaborativne grupe "Dim Tim" iz Beograda dobije pomenuto priznanje, čime će upravo njihov prijedlog biti oslikan na jednoj od fasada zgrada u Prijedoru.

Žiri je radio u sastavu: Veso Sovilj, akademski slikar, Luigi Penasa, slikar i ilustrator iz Trenta, Raul Saddo, street-art umjetnik i dobitnik nagrade 2015. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tim arhitekata Odjeljenja za prostorno uređenje grada Prijedora, te Boris Eremić, akademski slikar i predsjednik ULUP-a.

"Autorima iskrene čestitke! Iskrene čestitke i Prijedoru što će ove godine dobiti još jedan u nizu prelijepih murala u gradu. Hvala svim učesnicima ovogodišnjeg konkursa. Svima vama hvala na nevjerovatnoj podršci svih ovih godina i posebno hvala svim medijima i onima koji su pomogli širenju dobre vijesti pod nazivom 'Prijedor grad murala'", navodi se u saopštenju organizatora "Prijedor grad murala".

Za razliku od Prijedora, Banjaluka više neće dobijati nove murale s obzirom na to da je Udruženje "Flaster", koje se bavi njihovim oslikavanjem, moralo otkazati ovu manifestaciju.

"Nakon što su objavljeni prošlogodišnji rezultati konkursa, prvi dio novca Ministarstvo prosvjete i kulture RS je uplatilo na račun našeg udruženja 24. septembra 2015. 'Flaster' je počeo gotovo mjesec dana prije toga. Mislimo da nije potrebno dodatno komentarisati neozbiljnost takvog pristupa, pogotovo jer govorimo o najvišoj instituciji iz oblasti kulture u Republici Srpskoj", naveli su nedavno u Udruženju.

Kako su naveli, poznato je da u vrijeme raspisivanja konkursa za 2015. godinu još nisu bila isplaćena dugovanja iz 2014. godine.

U Ministarstvu su i ranije rekli da isplata sredstava zavisi od operativnog punjenja budžeta. Datumi isplata prošlogodišnjih dugovanja samim tim nisu definisani.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.