Beograđani pobednici konkursa za najbolji prijedorski mural

Izvor: Blic, 18.Jul.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani pobednici konkursa za najbolji prijedorski mural

Predlog pod šifrom "Grad", pobednik je konkursa za dodelu četvrte godišnje međunarodne nagrade "Paola de Manjinkor", za izbor najboljeg murala u Prijedoru za 2016. godinu.

Autori pobedničkog rada su Danijela Mršulja Vasić i Milenko Vasić koji zajedno čine umetničku grupu "Dim tim" iz Beograda.

Rad je dio ciklusa slika "Metamorfoze" koji, prema rečima autora, predstavlja utopijsku viziju kojom se mapiraju i osvajaju prostori i gradovi u kojima je utopija moguća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ovaj grad ima nešto što prija savremenom čovjeku koji se traži bežeći od bezličnih građevina i nalazi ga u arhitekturi po svojoj meri. Prepoznali smo Prijedor iz vremena početka industrijalizacije, kada evropski uticaji nadilaze orijentalne - naveli su autori u opisu rada.

Na ovogodišnji konkurs za oslikavanje novog prijedorskog murala stigla su 53 rada autora iz BiH, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Nemačke, Poljske i Brazila.

Ova nagrada i konkurs su posvećeni Paoli de Manjinkor, italijanskoj slikarki, koja je 1998. godine, zajedno sa decom iz tadašnjih izbegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi.

Nagradu čine plaketa i novčanih iznos od 3.000 KM, a pobjednici ovogodišnjeg konkursa dobiće priliku da svoj rad realizuju na fasadi zgrade u centru grada

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mural "Grad" će krasiti novu fasadu u Prijedoru

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2016

PRIJEDOR, BANJALUKA - Stručni žiri za dodjelu nagrade "Paola de Manincor" za 2016. godinu juče je donio odluku da prijedlog pod šifrom "Grad" autora Umjetničke kolaborativne grupe "Dim Tim" iz Beograda dobije pomenuto priznanje, čime će upravo njihov prijedlog biti oslikan na jednoj od fasada...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.