Multipleks bioskop hit za ljubitelje filma

Izvor: Southeast European Times, 24.Avg.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Multipleks bioskop hit za ljubitelje filma

U bioskopu Ster Crna Gora sve je moderno osim kokica.

24/08/2009

Marina Roganović za Southeast European Times iz Podgorice --24/08/09

Ljubitelji filma koji masovno odlaze u Ster Crna Gora, prvi i jedini multipleks bioskop u zemlji, žale se uglavnom na jednu stvar -- jednostavno nema putera za kokice.

"Koliko je stvarno teško otopiti puter?", pita Darko, stanovnik Podgorice i česti posetilac bioskopa.

Dušan Pejaković, menadžer bioskopa >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << za odnose za javnošću ima odgovor na to pitanje. "Problem je što je te mašine za topljenje putera teško nabaviti u regionu," objašnjava on.

Međutim, ne vide svi to kao neku prepreku. "Jedva sam čekala da se otvori ovaj bioskop," kaže Marija, 19, iz Podgorice. "To je jedno od mojih omiljenih mesta u gradu i tu me možete naći svake nedelje."

Sudeći po prodaji ulaznica, šest bioskopskih sala u Ster Crna Gora u tržnom centru Delta Siti u Podgorici, predstavlja veliku atrakciju.

"Leto ovde nije sezona filmskih premijera, ali ipak prodamo 400-500 ulaznica radnim danima i 600-700 ulaznica vikendom," kaže Pejaković.

Tokom zime, najaktivnije sezone, bioskop proda oko "500-600 [ulaznica] tokom radne nedelje, i neverovatnih 2.000 [ulaznica] vikendima," dodaje on.

Ster Crna Gora ne vodi veliku reklamnu kampanju.

"Nemamo TV reklame, morali bismo da ih menjamo svake nedelje, a i njihova proizvodnja je vrlo skupa. Distributeri kupuju bilborde za svoje filmove, ali mi ne," rekao je Pejaković.

Međutim, stiče se utisak da su ljudi jako dobro informisani šta je na repertoaru bioskopa. "Imamo veliku pokrivenost u lokalnim medijima, a indirektnu korist imamo i od reklama na srpskoj državnoj televiziji, jer premijere filmova imamo istim danima kao naš bioskop u Beogradu," objašnjava Pejaković.

Dok je Kino Kultura, bioskop u Podgorici sa samo jednom dvoranom koji je zatvoren u novembru prošle godine, uglavnom prikazivao filmove čija je bioskopska premijera bila nekoliko meseci ranije, Ster Crna Gora ponekad nudi ljubiteljima filma u Podgorici priliku da vide filmove pre publike u Njujorku -- na primer Zvezdane staze čije je prikazivanje u Crnoj Gori počelo dan ranije nego u Sjedinjenim Državama.

Za film Hari Poter i polukrvni princ prodato je najviše bioskopskih ulaznica do sada. Među ostalim filmovima koji su izazvali veliko interesovanje su Australija, Yes Men i crnogorski film Gledaj me.

Većina posetilaca bioskopa dolazi da gleda komedije i animirane filmove, kaže Pejaković. "Većina naših redovnih posetilaca su mladi ispod 30 godina, a među njima je najviše dece," rekao je on.

U poruci svim ljubiteljima kokica, Pejaković je obećao da će puter početi uskoro da teče u bioskopu Ster Crna Gora. To je dobra vest za Darka koji je rekao: "Počeću da donosim svoj puter ako ne reše taj problem."

Ster Crna Gora je deo grupacije Ster Sinemas sa sedištem u Grčkoj.

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.