Muftija sandžački u Minhenu: Nemoć i lijenost izvor devijacija kod pojedinca i zajednice

Izvor: SandzakPress.net, 04.Jul.2022, 15:18

Muftija sandžački u Minhenu: Nemoć i lijenost izvor devijacija kod pojedinca i zajednice

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je hutbu i predvodio džumu namaz u džematu Fedžr u Minhenu. Imam džamije Izet ef. Bibić izrazio je zadovoljstvo i dobrodošlicu muftiji zahvalivši se na bratskoj posjeti. Muftija je u hutbi govorio o nemoći i lijenosti kao dva negativna društvena fenomena koji prouzrokuju mnogobrojne devijacije na nivou pojedinca i zajednice u cjelini. Božiji poslanik Muhammed alejhi selam se ujutru i navečer utjecao Stvoritelju od ove dvije osobine >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << jer one prouzrokuju brigu, tugu, kukavičluk, škrtost, poniženje od ljudi i zapadanje u dugove te mnoge druge nagativne reflekcije. S’ druge strane vjera nas uči da budemo sposobni i jaki u svakom smislu; duhovno, intelektualno, fizički i materijalno a vrijedni i produktivni u svemu onome što radimo. Jer nemoć i lijenost nemaju nikakvo uporište u islamskoj tradiciji i percepciji, poručio je muftija Kujević. U pratnji muftije sandžačkog bio je predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije za Njemačku gospodin Harun Merdić koji je prije džume predstavio rad ove nam bazične institucije koja ima temeljnu nacionalnu ulogu u razvoju ključnih projekata za prosperitet Bosne, Sandžaka i Bošnjaka u svim zemljama gdje oni žive. Svoju konstruktivnu prezentaciju završio je pozivom da svaki Bošnjak i Bošnjakinja imaju moralnu i nacionalnu obavezu da budu članovi BNF-a jer je naša generacija prva linija odbrane nacionalnih interesa Bošnjaka što nas dodatno obavezuje. Nakon džume namaza Izet ef. je upoznao delegaciju sa infrastrukturnim poduhvatima džemata na šta su gosti reagirali pozitivno izrazivši otvorenu podršku razvojnoj strategiji sa posebnim akcentom na edukacijske projekte. Informativna služba Muftijstva sandžačkog i BNF-a. The post Muftija sandžački u Minhenu: Nemoć i lijenost izvor devijacija kod pojedinca i zajednice appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Delegacija BNF-a u posjeti džematu “Ikre” u Minhenu

Izvor: SandzakPress.net, 05.Jul.2022, 12:51

Visoka delegacija Bošnjačke nacionalne fondacije koju su činili muftija Abdurrahman Kujević – predsjednik, mr. Harun Merdić – predsjednik BNF-a za Njemačku i gospodin Ensar Kuč – član, posjetili su džemat “Ikre” u Minhenu. Goste su dočekali imam Sulejman ef. Čolaković i predsjednik...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.