Muftija Zukorlić u debati sa desničarom Glišićem – Muslimanima obezbijedit prostor za molitvu

Izvor: SandzakPress.net, 14.Mar.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija Zukorlić u debati sa desničarom Glišićem – Muslimanima obezbijedit prostor za molitvu

Narodni poslanik muftija dr. Muamer Zukorlić je ponovo danas zatražio da se muslimanima u Skupštini obezbijedi poseban prostor za molitvu i istakao da je to vjersko pravo zagarantovano Ustavom. Zukorlić je gostujući na Tv Prva rekao da su pravoslavci, katolici, ali i muslimani, još 1936. godine imali u parlamentu obezbijeđen poseban molitveni prostor i da ne vidi razlog zašto bi to sada bio problem. On je prije nekoliko mjeseci o tome uputio formalni zahtjev predsjednici Skupštini Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Maji Gojković. Zukorlić smatra da se problem javlja samo kada se kaže da treba obezbijediti poseban prostor za muslimane i navodi da je to vjersko pravo Ustavom i zakonom zagarantovano. Ističe da bi poseban molitveni prostor olakšao molitvu muslimanima i da ne bi imao ništa protiv i kada bi se obezbijedio neki prostor u blizini skuštine, što neki predlažu, ali da je to sigurno mnogo teže nego u samom parlamentu. Podsjetio je da muslimani pet puta dnevno obavljaju molitvu. “Čovjeku treba omogućiti, gdje god se nalazi, da može da se moli odnosno da ne mora da bira posao ili vjera”, rekao je Zukorlić dodajući da u sjedištu UN postoji poseban molitveni prostor, zatim u Senatu SAD, u mnogim institucijama EU i slično.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

"Uveli biste šerijat u Srbiji" - "Izaberite me i videćete"

Izvor: B92, 14.Mar.2018

Beograd -- Lider SPP i narodni poslanik Muamer Zukorlić nedavno je podneo formalni zahtev da se vernicima u Skupštini Srbije obezbedi prostor za molitvu...Tim povodom lider Stranke pravde i pomirenja bio je sa Vladanom Glišićem iz Narodne mreže gost u jutarnjem programu televizije Prva...Zukorlić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.