Zukorlić: Poseban molitveni prostor versko pravo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Poseban molitveni prostor versko pravo

Poslanik Muamer Zukorlić je ponovo danas zatražio da se muslimanima u skupštini obezbedi poseban prostor za molitvu i istakao da je to versko pravo zagarantovano Ustavom.

Zukorlić je gostujući na Tv Prva rekao da su pravoslavci, katolici, ali i muslimani, još 1936. godine imali u parlamentu obezbeđen poseban molitveni prostor i da ne vidi razlog zašto bi to sada bio problem.

On je pre nekoliko meseci o tome uputio formalni zahtev predsednici Skupštini Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Maji Gojković.

Zukorlić smatra da se problem javlja samo kada se kaže da treba obezbediti poseban prostor za muslimane i navodi da je to versko pravo Ustavom i zakonom zagarantovano.

Ističe da bi poseban molitveni prostor olakšao molitvu muslimanima i da ne bi imao ništa protiv i kada bi se obezbedio neki prostor u blizini skupštine, što neki predlažu, ali da je to sigurno mnogo teže nego u samom parlamentu.

Podsetio je da muslimani pet puta dnevno obavljaju molitvu.

"Čoveku treba omogućiti, gde god se nalazi, da može da se moli odnosno da ne mora da bira posao ili vera", rekao je Zukorlić dodajući da u sedištu UN postoji poseban molitveni prostor, zatim u Senatu SAD, u mnogim institucijama EU i slično

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZUKORLIĆ: Zatražio da se muslimanima u Skupštini obezbedi poseban prostor za molitvu

Izvor: Kurir, 14.Mar.2018

Pre nekoliko meseci o tome je uputio formalni zahtev predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković i podsetio da muslimani pet puta dnevno obavljaju molitvu

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.