Muftija: Sramno prećutkivanje paljenja džamija

Izvor: Mondo, 18.Mar.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija: Sramno prećutkivanje paljenja džamija

Muftija srbijanski i zamenik reis-l-uleme Muhamed Jusufspahić kritikovao je medije u Srbiji koji su povodom godišnjice pogroma na Kosovu 17. marta pominjali paljenje crkava, ali ne i paljenje džamija u Beogradu i Nišu.

Foto: MONDO/Petar Stojanović Bajrakli džamija u Beogradu

Ocenivši da je to sramno, Jusufspahić je na konferenciji za novinare rekao: ''Pogotovo ako je u pitanju Javni servis koji plaća Vlada Srbije čiji smo i mi muslimani poreski obaveznici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prećutano paljenje Bajrakli džamije''.

Govoreći povodom godišnjice paljenja džamija u Beogradu u Nišu, u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, Jusufspahić je rekao i da to nije "nimalo na tragu onome što nas je Isus učio i mene muslimana i one koji kažu da su hrišćani".

To, kako je rekao, nije na tragu međusobnog zajedničkog života, na tragu ljubavi i dobre volje među njima.

On je kazao i da je pominjanje paljenja džamija zaboravljeno kao i tog dana 2014. godine kada se ''džamije nisu zaštitile, a pojedine ambasade jesu''.

''Beograđani, naši sugrađani, koje i danas možemo sretati, okupili su se ovde u noći između 17. i 18. marta predvođeni jednim Kristijanom, u noći koja je zamalo postala Kristalna da pokažu šta misle o meni muslimanu i o svakom muslimanu svome sugrađaninu, pokazajući to što čine Bajrakli džamiji'', rekao je Jusufspahić.

Rekao je i da se to nije dogodilo samo u Beogradu već i u Nišu gde je "u potpunosti bila spaljena i uništena niška islam džamija", koja je, kako je rekao, posle ponovo izgrađena.

Bajrakli džamija, kazao je, nije podelila sudbinu niške jer se pokazalo da u Beogradu ima i onih Beograđana, Srbijanaca, hrišćana koji misle drugačije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.