Nećemo da budemo uljezi u sopstvenoj državi

Izvor: Beta, 18.Mar.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećemo da budemo uljezi u sopstvenoj državi

BEOGRAD, 18. marta 2015. (Beta) - Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić izjavio je u sredu, povodom 11 godina od paljenja Bajrakli džamije u Beogradu, da su mediji zaboravili na taj dogadjaj i pozvao državu i gradjane da pomognu svojim komšijama muslimani.

Muftija je na konferenciji za novinare u džamiji u Beogradu kazao da muslimanima treba pomoći da ostvare svoja prava, a da je uslov za to da Islamska zajednica Srbije bude zvanično priznata i registrovana.

"Ne želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da budemo uljezi u državi koja je naša i kojoj ne želimo zlo, jer bismo time zlo želeli i sami sebi", kazao je Jusufspahić, povodom 11 godina od kada je u neredima, nakon napada na Srbe sa Kosova, bila spaljena Bajrakli džamija na Dorćolu.

On je kritikovao medije u Srbiji, ocenivši da su potpuno prećutali godišnjicu paljenja Bajrakli džamije.

"U medijima srbijanskim se govori o paljenju crkava na Kosovu, koje je deo Srbije, ali se ne govori o paljenju srbijanskih džamija. To je zaboravljeno, baš kao onda kada se džamije nisu zaštitile, a pojedine ambasade jesu", kazao je Jusufspahić.

On je ocenio da su svi koji su učestvovali u neredima tada zapravo pokazali šta misle o muslimanima i šta im žele.

"Beogradjani, naši sugradjani, koje i danas možemo sretati, okupili se ovde ispred Bajrakli džamije u noći izmedju 17. i 18. marta predvodjeni jednim Kristijanom, u noći koja umalo nije postala 'kristalna' ", kazao je muftija i podsetio da je u neredima stradala i džamija u Nišu, koja je potpuno uništena i spaljena.

Govoreći o položaju mislimana, Jusufspahić je istakao da je Islamska zajednica Srbije "nepostojeća", jer ni narod, ni država, ni crkve ne žele da je priznaju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Jusufspahić: Nećemo da budemo uljezi u sopstvenoj državi

Izvor: Beta Video, 18.Mar.2015

BEOGRAD - Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić je na konferenciji za novinare u džamiji u Beogradu kazao da muslimanima treba pomoći da ostvare svoja prava, a da je uslov za to da Islamska zajednica Srbije bude zvanično priznata i registrovana. ``Ne želimo da budemo uljezi u državi koja je naša...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.