Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrtvi i ranjeni u bombardovanju Sane

Bombardovanje skrovišta oružja u glavnom jemenskom gradu Sani izazvalo je danas masovne eksplozije u kojima je poginuo jedan televizijski voditelj, članovi njegove ekipe povređeni, a tresli su se prozori i stanovnici bežali u skloništa.

To su najsnažnije eksplozije koje su potresle Sanu od kako su prošlog meseca počeli vazdušni udari međunarodne koalicije, predvođene Saudijskom Arabijom, protiv šiitskih pobunjenika Hutija.

Televizijska mreža naklonjena pobunjenicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << el Masirah prenela je da je 10 ljudi poginulo, a desetine su ranjene u bombardovanju. Ti podaci

nisu mogli da budu potvrđeni nezavisno, navodi agencija AP.

Saudijska Arabija i njeni saveznici počeli su 26. marta vazdušne udare na položaje Hutija u Jemenu, koji su u septembru osvojili Sanu i velike delove zemlje, uz pomoć bezbednosnih snaga lojalnih bivšem predsedniku Aliju Abdulahu Salehu.

Zapadne zemlje i sunitske arapske zemlje navode da Huti dobijaju naoružanje od Irana, što i Teheran i pobunjenici poriču, mada je Iran obezbeđivao političku i humanitarnu pomoć toj grupi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bombardovana Sana

Izvor: Akter, 20.Apr.2015

Bombardovanje skrovišta oružja u glavnom jemenskom gradu Sani izazvalo je u ponedeljak mnogobrojne eksplozije u kojima je poginuo jedan televizijski voditelj, članovi njegove ekipe povređeni, a tresli su se prozori i stanovnici bežali u skloništa..To su najsnažnije eksplozije koje su potresle...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.