Jemen: 28 mrtvih u napadima

Izvor: B92, 20.Apr.2015, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: 28 mrtvih u napadima

U eksplozijama koje su izbile u Sani posle vazdušnih napada međunarodne koalicije na taj grad, poginulo je 28 ljudi, naveli su danas jemenski lekari.

Bombardovanje skrovišta oružja u glavnom jemenskom gradu Sani izazvalo je masovne eksplozije, a među stradalima je i troje zaposlenih televizije Al Jemen Al Jum, uključujući jednog novinara, precizirali su isti izvori.

To su najsnažnije eksplozije koje su potresle Sanu od kako su prošlog meseca počeli vazdušni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udari međunarodne koalicije, predvođene Saudijskom Arabijom, protiv šiitskih pobunjenika Hutija.

Gradom je ođekivala i snažna protivvazdušna paljba. Tresli su se prozori i stanovnici su bežali u skloništa.

Na meti je bilo skrovište oružja u planinskim predgrađima Sane, koje je tokom tronedeljne vazdušne kampanje gađano nekoliko puta.

Saudijska Arabija i njeni saveznici počeli su 26. marta vazdušne udare na položaje Hutija u Jemenu, koji su u septembru osvojili Sanu i velike delove zemlje, uz pomoć bezbednosnih snaga lojalnih bivšem predsedniku Aliju Abdulahu Salehu.

Zapadne zemlje i sunitske arapske zemlje navode da Huti dobijaju naoružanje od Irana, što i Teheran i pobunjenici poriču, mada je Iran obezbeđivao političku i humanitarnu pomoć toj grupi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U eksploziji posle bombardovanja 28 mrtvih

Izvor: Akter, 20.Apr.2015

U eksplozijama koje su danas izbile u Sani posle vazdušnih napada međunarodne koalicije na taj grad, poginulo je 28 ljudi, naveli su danas jemenski lekari..Bombardovanje skrovišta oružja u glavnom jemenskom gradu Sani izazvalo je danas masovne eksplozije, a među stradalima je i troje zaposlenih...

Nastavak na Akter...

Jemen: U eksploziji 28 mrtvih, troje novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2015

U eksplozijama koje su danas izbile u Sani posle vazdušnih napada međunarodne koalicije na taj grad, poginulo je 28 ljudi, naveli su danas jemenski lekari...Bombardovanje skrovišta oružja u glavnom jemenskom gradu Sani izazvalo je danas masovne eksplozije, a među stradalima je i troje zaposlenih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.