Izvor: Blic, 14.Sep.2009, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Od sutra počinje ozbiljan posao na Gazeli

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da je danas formirana komisija za realizaciju programa rekonstrukcije beogradskog mosta Gazela.

On je novinarima, prilikom obilaska radova na pruzi Batajnica-Golubinci, kazao da su u komisiji tri predstavnika Ministarstva za infrastrukturu i po dva predstavnika grada Beograda i Javnog preduzeća Putevi Srbije.

„Od sutra počinje ozbiljan posao na Gazeli, koji bi trebalo da bude završen za 22 meseca”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakao je Mrkonjić ali nije precizirao kakav je taj posao.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija će početi kada međunarodni kreditori odobre program raseljavanja Roma ispod Gazele, koje je obavljeno 31. avgusta.

Prema ranijim izjavama ministra Mrkonjića, vrednost projekta je povećana zbog odlaganja radova i prema podacima podizvođača, srpskog preduzeća Mostogradnja, iznosi 5,4 milijarde dinara.

Izvođač radova na Gazeli je Štrabag, a u finansiranju bi trebalo da učestvuju Evropska investiciona banka sa 33 miliona evra, Evropska banka za obnovu i razvoj sa kreditom od 25 miliona evra, grad Beograd, Putevi Srbije i Evropska agencija za rekonstrukciju.

Ministar Mrkonjić kazao je danas da će deo beogradske obilaznice od Bubanj Potoka do Orlovače na Ibarskoj magistrali, čija je dužina oko osam kilometara, biti završena 3. decembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.