Mrkić: Stavovi Srbije dobro primljeni u UN

Izvor: Blic, 28.Nov.2012, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić: Stavovi Srbije dobro primljeni u UN

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio je danas da su stavovi Srbije "dosta dobro primljeni" na (jučerašnjoj) sednici Saveta bezbednosti UN, iako bar polovina članova Saveta ne deli poziciju Srbije.

"Svi su, međutim, reagovali pozitivno na to kako mi zastupamo interese, da to činimo prvenstveno da bi zaštitili naš narod u pokrajini i da, naravno, branimo svoj suverenitet i teritorijalni integritet", rekao je Mrkić Radio-televiziji Srbije (RTS).

"Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ćemo u nastavku biti sve više razumevani u tome šta mi činimo i da ćemo sasvim sigurno uspeti u nekim našim osnovnim ciljevima", ocenio je Mrkić.

Mrkić i šef vladine Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin večeras bi u Njujorku trebalo da se sastanu sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom, a RTS je javio da će na tom sastanku, osim o Kosovu, biti pokrenuto i pitanje preispitivanje rada Haškog tribunala posle oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, optuženim za zločine nnacd Srbije u akciji Oluja 1995.

Učesnici jučerašnje sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu pozdravili su nastavak dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

Povezane vesti: Mrkić: Nema razgovora o ukidanju institucija Srbije na Kosovu Ban: Konstruktivni koraci u dijalogu Beograd-Priština U petak sednica Odbora za KiM o toku pregovora sa Prištinom Mrkić: Saradnja u regionu uz konkretne rezultate Mrkić i Pusićeva nisu razgovarali o tužbama za genocid

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mrkić: Srbija dobro prošla u UN

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2012, 01:15

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio je da su stavovi Srbije "dosta dobro primljeni" na sednici Saveta bezbednosti UN, iako bar polovina članova Saveta ne deli poziciju Srbije. ..Srbija brani svoj suverenitet: Ivan Mrkić  .."Svi su, međutim, reagovali pozitivno na to kako mi zastupamo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.