Mosad otkrio identitet uhvaćenog iranskog teroriste: Planirao likvidacije na Kipru

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 23:57

Mosad otkrio identitet uhvaćenog iranskog teroriste: Planirao likvidacije na Kipru

Izraelski Mosad identifikovao je Jusefa Šahbazija Abasalila kao iranskog teroristu koji je poslat da izvede teroristički napad na pojedine Izraelce na Kipru.

Mosad je naveo da su ga njeni operativci uhvatili i da je priznao učešće u zaveri.

Iz Mosada su saopštili da je Abasalili oružje za napad dao visoki zvaničnik iranskog Korpusa garde islamske revolucije, kao i uputstva u vezi sa napadom, za koji se navodi da je trebalo da bude usmeren na izraelske biznismene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kipru.

Kako navodi Tajms of Izrael, Abasalila je tokom ispitivanja priznao da postoje planovi za napad i opisao je svoje učešće u njima.

''Doći ćemo do svake osobe koja promoviše terorizam protiv Jevreja i Izraelaca širom sveta, uključujući i na iranskom tlu'', rekao je visoki zvaničnik Mosada.

Mosad je objavio i video snimak na kojem se vidi Abasalila kako govori o planiranom napadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.