Morski lav udario kajakaša hobotnicom u glavu

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2018, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morski lav udario kajakaša hobotnicom u glavu

Ne zna ko se više uplašio - kajakaš koga je morski lav udario hobotnicom u glavu ili dve životinje u klinču, prenose agencije o bliskom susretu fotografa na izletu na novozelanskom Južnom ostrvu.

Kajl Mulinder plovio je kajakom u području Kaikoura tokom vikenda kako bi posmatrao ptice i morske lavove, kada je ugledao velikog morskog lava kako se bori sa hobotnicom.

"Bio je dosta daleko, a zatim zaronio i odjednom izronio tik do nas i bacio mi hobotnicu u glavu", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao je Mulinder za New Zealand Herald.

Ne zna se ko se više uplašio - hobotnica koja se borila za život, morski lav koji se borio za svoj obrok ili kajakaš kao kolateralna žrtva.

Hobotnica je očito odahnula pošto se iskobeljala iz čeljusti morskog lava, pa se pipcima prilepila uz kajak i dugo vremena odbijala da ga napusti.

Konačno, kada je morski lav već daleko odmakao, hobotnica je otišla u drugom smeru, otkrio je fotograf koji je snimak postavio na internet.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.