Montgomeri: Ambiciozni ciljevi, Vučiću potrebna pomoć svih

Izvor: RTS, 11.Avg.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montgomeri: Ambiciozni ciljevi, Vučiću potrebna pomoć svih

Mandatar Aleksandar Vučić postavio je vredne i ambiciozne ciljeve i biće mu potrebna pomoć ministara i građana da ih ostvari, ocenio je nekadašnji američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri. Očekuje da se potpredsednik SAD Džozef Bajden založi za napredak u dijalogu Beograda i Prištine.
Komentarišući Vučićev ekspoze u Skupštini Srbije, Vilijam Montgomeri je ocenio da je premijer izneo celovitu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << viziju kojim putem vlada i zemlja treba da idu.
"To je nacrt ali i direktiva. Da bi ostvario te vredne i ambiciozne cilljeve, on mora imati pomoć ne samo ministara već i građana Srbije," rekao je Montgomeri Tanjugu.
Bivši američki ambasador nije želeo da u ovom trenutku komentariše članove nove vlade, rekavši da bi radije sačekao oko uobičajenih 100 dana da vidi kako svaki od njih odgovara na viziju premijera.
"Ako budu radili upola tako vredno i upola tako dugo kao on, biće uspešni. Iskreno se nadam da će uzeti njegov ekspoze ozbiljno i naporno raditi da ga ostvare. U suprotnom treba da podnesu ostavku", zaključio je Montgomeri.
Sa Bajdenom o stabilnosti ali i KiM
Montgomeri očekuje da će stabilnost na Balkanu, borba protiv terorizma i dijalog Beograda i Prištine biti među glavnim temama razgovora tokom predstojeće posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Srbiji.
"Očekujem da će se Bajden založiti za dalji napredak u pogledu Briselskog sporazuma", rekao je Montgomeri.
Naveo je da je Bajden bio glavni čovek u SAD za odnose sa Balkanom i da je u tom svojstvu razvio čvrstu radnu saradnju sa premijerom.
Prema njegovim rečima, Balkan u sebi ima "luk nestabilnosti koji uključuje Makedoniju, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu," a Srbija "igra konstruktivnu ulogu" u nastojanju da se to reši.
"Očekujem da će ta tema biti značajna tačka razgovora koje će Bajden imati ovde, kao i sa tim povezana tema globalnog terorizma koji može da stigne na Balkan preko zemalja koje sam pomenuo," rekao je bivši američki ambasador.
"S obzirom na predsedničku kampanju u SAD, ovo bi mogao biti Bajdenov poslednji zvanični put u region i dakle neka vrsta zvaničnog oproštaja," zaključio je Montgomeri. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Montgomeri: Ambiciozni ciljevi, Vučiću potrebna pomoć svih

Izvor: Blic, 11.Avg.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić postavio je vredne i ambiciozne ciljeve i biće mu potrebna pomoć ministara i građana da ih ostvari, ocenio je nekadašnji američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri...Komentarišući Vučićev ekspoze u Skupštini Srbije, Montgomeri je ocenio da je premijer...

Nastavak na Blic...

BIVŠI AMBASADOR MONTGOMERI: Ambiciozni ciljevi, Vučiću potrebna pomoć svih

Izvor: Kurir, 11.Avg.2016

...Komentarišući Vučićev ekspoze u Skupštini Srbije, Montgomeri je ocenio da je premijer izneo celovitu viziju kojim putem vlada i zemlja treba da idu.."To je nacrt ali i direktiva Da bi ostvario te vredne i ambiciozne cilljeve, on mora imati pomoć ne samo ministara već i građana Srbije," rekao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.