Monika se oporavlja, porodica najveća podrška

Izvor: RTS, 30.Dec.2019, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monika se oporavlja, porodica najveća podrška

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović pod stalnim je nadzorom lekara na Dečjoj klinici u Nišu i njeno stanje je stabilno. Tim psihologa razgovara sa devojčicom. Uz devojčicu je majka.
Najveća podrška Moniki koja se oporavlja na na Dečjoj klinici u Nišu, je njena porodica, koja je deset dana čekala vest o njenom pronalasku.

Otac devojčice Robert Karimanović zahvalan je svima koji su deset >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana intenzivno tragali za Monikom.
"Želim da zahvalim svim ljudima dobrog srca koji su bili uz nas sve vreme i koji su bili u potrazi za našom ćerkom. Hteo bih, naravno, da se zahvalim i policiji", navodi Karimanović.
Kako kaže, Monikina baka Zorica Sulejmanović najsrećniji trenutak u životu joj je bio onaj kada je čula da je njena unuka Monika pronađena.
Direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Radovanović kaže da je Monika Karimanović pod stalnim nadzorom lekara.
"Tim psihologa radi sa Monikom, razgovra s njom u određeno vreme, tako da ćemo sačekati sa izlaskom i po nalogu policije i tužilaštva. Ali, najvažnije je da je devojčica u stabilnom stanju", navodi Radovanović.
Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka zadužena za populacionu politiku navodi da je Monika pronađena nakon što je pretraženo na stotine objekata u više od 50 sela.
"Njeno samopouzdanje mora postepeno da se vraća jer prolongirana trauma obično daje i prolongirane neželjene psihološke manifestacije. Dete se ne može pratiti dan, dva već je potrebno da stručni timovi mesecima razgovaraju sa Monikom", ocenjuje Đukić Dejanovićeva.
Dvanaestogodišnja Monika je posle desetodnevne potrage pronađena u kući u selu Pasjači, u kojoj niko ne živi. Vlasnici su u Nišu, i to je otmičar iskoristio i boravio u njoj sa devojčicom.
Emil Živić, vlasnik vikendice navodi da je Moniku pronašao kada je krenuo u obilazak  vikendice.
"Muškarac je skočio dole pored ograde i video sam da je proćelav, i odmah sam shvatio da je to Ninoslav. To je potvrdio i moj sin. Pretpostavio sam da je devojčica unutra. Pozvao sam je, ali nije odgovarala. Bila je preplašena, ni inspektorima nije rekla ništa", navodi Živić.
Monika se oporavlja na Dečjoj klinici u Nišu. Novu 2020. će dočekati u bezbednom okruženju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.