Mondoloni u oproštajnoj poseti: Saradnja učvršćena na najvišem nivou

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mondoloni u oproštajnoj poseti: Saradnja učvršćena na najvišem nivou

Predsednica Vlade Ana Brnabić primila je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Francuske u Srbiji Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarala o svemu što je urađeno na razvoju odnosa naših zemalja tokom njegovog mandata u Srbiji, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade. Mondoloni je poručio da postoji pojačano interesovanje francuskih investitora za ulaganje u Srbiji.
Ana Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ocenila da su sveukupni odnosi Srbije i Francuske dostigli visok nivo političke saradnje, ali i međusobnog poštovanja i prijateljstva, o čemu svedoči i nedavna poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.

Prema njenim rečima, poseta predsednika Francuske Srbiji, posle gotovo dve decenije, svedoči o iskrenoj želji za uspostavljanjem čvršćih odnosa i partnerstva.
Ambasador Mondoloni poručio je da je načinjen veliki pomak u intenziviranju bilateralne saradnje koja je dodatno učvršćena obostranim posetama zvaničnika na najvišem nivou i izrazio očekivanje da će se ovakav trend nastaviti.
Predsednica vlade i ambasador Francuske razgovarali su i o zajedničkim projektima na kojima dve države rade i saglasili se da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti policije, odbrane, zaštite životne sredine i državne uprave.
Francuski ambasador je istakao da je njegova zemlja veliki investitor u Srbiji i da postoji pojačano interesovanje francuskih privrednika koji su ohrabreni da ulažu u našoj zemlji.
Predsednica vlade još jednom je zahvalila ambasadoru Mondoloniju na zalaganju i energiji koju je uložio na unapređenju odnosa naših zemalja i poželela mu mnogo uspeha na narednom profesionalnom angažovanju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.