Momirović: Brza saobraćajnica Šabac – Loznica, najveći saobraćajni infrastrukturni projekat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022, 14:26

Momirović: Brza saobraćajnica Šabac – Loznica, najveći saobraćajni infrastrukturni projekat

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je brza saobraćajnica od Šapca do Loznice, najveći saobraćajni infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije, jedan od deset projekata auto-puteva i brzih saobraćajnica koje trenutno realizujemo u našoj zemlji i predstavlja snažnu podršku privredi i privrednicima, dolasku novih investicija i rastu plata.

Momirović je, tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac–Loznica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u blizini mesta Lešnica, istakao da uprkos trenutnoj situaciji na Istoku Evrope, uz izazov kako obezbediti održivu potrošnju energenata, Srbija nije obustavila radove ni na jednom projektu i fokusirana je na ekonomski rast i razvoj zemlje.

Obilasku radova prisustvovali su i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, kao direktor "Кoridora Srbije" Aleksandar Antić.

Antić je naveo da se svi radovi i sve aktivnosti odvijaju po planovima i zacrtanom dinamikom, zahvaljujući dobroj saradnji svih koji učestvuju na izgradnji ovog projekta, i naš cilj je da brza saobraćajnica od Šapca do Loznice bude završena do septembra 2024 godine.

Gradonačelnik Loznice Vidoje je istakao da je izgradnja brze saobraćajnice Šabac–Loznica jedan je od prioritetnih zadataka u drumskom transportu, s obzirom na to da je reč o projektu koji je važan za razvoj Loznice, Podrinja i ovog kraja naše zemlje.

Momirović je, nakon obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac–Loznica, obišao radove na izgradnji lokalnih puteva i razgovorao sa meštanima u mesnim zajednicama Gornje i Donje Nedeljice.

Rekonstrukcija puteva se odvija po planu i sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao meštanima kada je reč o rekonstrukciji puteva, biće i realizovano jer se odgovorno pristupa svim problemima i izazovima sa kojima se ljudi suočavaju, rekao je Momirović.

Ministar je dodao da je u prethodnom periodu investirano više od 200 miliona dinara i izgrađeno više od 16 kilometara puteva, a u planu je da se rekonstruiše i izgradi 68 kilometara puteva u ovom kraju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momirović: Brza saobraćajnica Šabac–Loznica ubrzava privredni rast

Izvor: Danas, 27.Jun.2022

Brza saobraćajnica od Šapca do Loznice je najveći saobraćajni infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije, jedan od deset projekata autoputeva i brzih saobraćajnica koji su u toku i predstavlja snažnu podršku privredi i privrednicima, dolasku novih investicija i rastu plata, izjavio je danas ministar...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.