Mogerinijeva se rukovala sa Tačijem, pa Vučićem FOTO

Izvor: B92, 08.Nov.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerinijeva se rukovala sa Tačijem, pa Vučićem FOTO

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastali su se u Briselu, u dijalogu Beograda i Prištine.

Portparolka Evropske službe za spoljne poslove Maja Kocijančič objavila je na Tviteru sliku na kojoj se Mogerinijeva i Vučić rukuju uoči sastanka.

Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, prethodno je imala odvojeni sastanak s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Kasnije je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počeo i trojni sastanak Vučića, Tačija i Mogerinijeve.

Očekuje se da Vučić i Tači na sastanku potvrde spremnost da intenziviraju aktivnosti na postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, ključnog za evropski put Srbije i Kosova, saopštila je juče Evropska služba za spoljne poslove.

Poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou održana je 18. jula.

Nastavak dijalog je bio zakazan za 7. septembar u Briselu, ali se Vučić i Tači tada nisu sastali, već je Mogerinijeva održala odvojene sastanke s dvojicom predsednika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.