Modnom revijom otvorena godišnja izložba radova studenata Internacionalnog univerziteta

Izvor: SandzakPress.net, 27.Jun.2022, 15:36

Modnom revijom otvorena godišnja izložba radova studenata Internacionalnog univerziteta

U velikoj sali Internacionalnog univerziteta organizirana je godišnja izložba i modna revija koju su priredili studenti sa Departmana umjetnosti. Univerzitet u Novom Pazaru kao bitan segment nastavnog procesa praktikuje i nastavu umjetnosti, svjestan značaja ovog segmenta i njegovog postojanja, istakao je dekan Departmana umjetnosti. „Ovom današnjom izložbom želja nam je bila da predstavimo i afirmišemo mlade studente ali možemo konstatovati da raznolikost umjetničkih ostvarenja koja ovdje >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << na zidovima ove galerije možemo danas vidjeti i modnu reviju koja će uslijediti, zaista zavređuju pažnju i govore o kvalitetu rada na ovom našem Departmanu. Mi duboko vjerujemo da ćemo i u budućnosti sa ovakvim i sličnim aktivnostima koje su bile mnogobrojne tokom prethodne školske godine, od organizovanja izložbi odabranih radova studenata na Trakijskom univerzitetu u Turskoj, Balkan univerzitetu u Makedoniji, Multimedijalnom centru u našem gradu, studentskih radova i radova profesora sa 15. međunarodnih likovnih susreta Hrid 21, uspješno realizirane prodajne izložbe u Beogradu kojoj ste mogli da svjedočite prethodnih dana, vjerujemo da smo bili na visini zadatka, a do kraja školske godine ćemo organizovati jednu veoma važnu izložbu u Beogradu u kući kralja Petra i učestvovat ćemo sa našim mladim talentovanim modnim kreatorima na Međunarodnom vikednu mode koji će se ove godine organizirati u Torinu 13. jula, gdje će studenti moći da se predstave sa svojim najboljim kreacijama međunarodnoj publici koja prati modu i modne trendove.“, istakao je prof. dr. Samir Ljajić Prof. dr. Jasmina Pantelić, kao profesor savremenog odijevanja ističe da su studenti koji su predstavili svoje radove, kompletni umjetnici koji se bave dizajnom tekstila i dizajnom odjeće. „Ono što ja želim da istaknem jeste da u ovoj našoj jubilarnoj 20. godini kako ovi odsjeci funkcionišu na Univerzitetu, mi smo se potrudili da i ove godine napravimo jedan izbor onoga što su studenti tokom nastave radili, da prikažemo svu tu ljepotu i šarolikost njihove mašte, njihovih divnih ostvarenja u svim oblastima. Ja uvijek želim da istaknem da ono što je značajno i što čini ovaj odsjek posebnim jeste to što se sva ta saznanja prožimaju i tokom studija, bez obzira na to sa kog su odsjeka studenti, oni sarađujući maksimalno međusobno a i sa nama profesorima, uspjevaju da sva ta svoja iskustva iz svih predmeta koje su izučili tokom nastave, da ih utkaju u svoje radove i da se to prepoznaje u ovim njihovim završnim radovima koje možete da vidite i ovdje na zidovima same ove galerije ali i ispred u holu i svuda okolo.“ Svi ljubitelji umjetnosti izložbu mogu posjetiti do 1. jula do kada će izložba i biti otvorena. The post Modnom revijom otvorena godišnja izložba radova studenata Internacionalnog univerziteta appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Studenti Departmana za pravne nauke UNINP na stručnoj praksi u ustanovama i institucijama

Izvor: SandzakPress.net, 28.Jun.2022, 15:29

Studenti Departmana za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru izutetno su zainteresovani za rad, učenje, usavršavanje. Praksa je ovdje posebno bitna i dobro organizovana –Upijaju sve što im profesor ispredaje pozitivno djelujući nan as da još više se trudimo da kroz praktične...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.