Mobilni rendgen na dar niškoj dečijoj onkologiji

Izvor: RTS, 19.Nov.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilni rendgen na dar niškoj dečijoj onkologiji

Ambasada Sjedninjenih Američkih Država i NURDOR poklonili su mobilni rendgen aparat novootvorenom Hemato-onkološkom odeljenju Dečje klinike u Nišu. Na tom odeljenju, od malignih oboljenja leče se deca sa juga Srbije.
Novi mobilni rendgen aparat, poklon Američke ambasade, vredan je oko 30.000 dolara. On će se koristiti na hemato-onkoliškom odeljenju Dečije klinike u Nišu. Odeljenje, izgrađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od sredstava koje je prikupio NURDOR i pomoći države, otvoreno je maja ove godine, a ovih dana posle dobijanja upotrebne dozvole tu su se uselili prvi mališani.

"Ovo je ono što nam je nedostajalo da upotpunimo bolnicu sa najsavremenijom opremom i da se deca leče onako kako treba, po evropskim standardima, i kako mi volimo da kažemo po meri deteta", Joland Korora, predsednica NURDOR-a.
Ambasador Kajl Skot kaže da na ovaj načim Američka ambasada nastavlja da pomaže Kliničkom centru u Nišu
"Novo odeljenje za decu obolelu od malignih bolesti ima više od 750 kvadrata prostora i najmoderniju medicinsku opremu. Mobilni rendgen će biti od velike koristi", kaže Kajl Skot, ambasador SAD u Srbiji.
"U slučaju kada deca koja primaju terapiju, a moraju da budu u krevetu i ne mogu da idu do našeg centra za radiologiju, gde se rade snimci abdomena, glave, ovaj mobilni aparat može doći do njihove sobe", ističe Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš.
Zbog povećanog obima poslova na ovoj Klinici, Misnistarstvo zdravlja odobrilo je zapošljavanje dva lekara i nekoliko tehničara koji će raditi na hemato-onkološkom odeljenju.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.