Mnogo smo srećni što smo se vratili; Studenti ponovo u domovima, pravila stroga VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 18:44

"Mnogo smo srećni što smo se vratili"; Studenti ponovo u domovima, pravila stroga VIDEO

Beograd -- Studenti su se vratili u domove koji su očišćeni i dezinfikovani, a na ulazu se mora proći dezinfekciona procedura.

Isto pravilo važi i u studentskim menzama, kao i rastojanje od dva metra i izbegavanje kontakta.

Direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić kazao je da je bilo očekivano da se u domove vrati oko 3.500 studenata, ali ih je do sada došlo oko 1.900.

"Očigledno su studenti pokazali da su odgovorni, vraćaju se samo oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaju ispitne ili predispitne obaveze", rekao je on za televiziju B92.

Na ispite će se dolaziti sa maskama i poštovaće se mere o suzbijanju koronavirusa.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Ana Langović Milićević kazala je da svaka visokoobrazovna institucija u skladu sa svojim uslovima i mogućnostima će organizovati nastavu poput laboratorijskih vežbi.

"Svi ostali predmeti koji su započeti u maju završiće se onlajn", zaključila je ona.

Prijava maturanata za upis na fakultete počinje 24. juna, a prijemni će biti u zavisnosti od fakulteta od 29. juna do 5. jula.

Studenti su iz domova iseljeni sredinom marta, a kako su rekli za televiziju B92, srećni su zato što su se vratili svom studentskom domu.

Više u video-snimku:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.