Mladić iz Sanskog Mosta operisan u Zagrebu: Jasmin ponovo vidi

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić iz Sanskog Mosta operisan u Zagrebu: Jasmin ponovo vidi

SANSKI MOST - Jasmin Deranić (27) se oporavlja od uspješnog operativnog zahvata očiju koji je obavljen tokom protekle sedmice na oftalmološkoj klinici "Svjetlost" u Zagrebu.

Kako bi se podmirili neophodni troškovi za pomenutu operaciju bila je organizovana humanitarna akcija tokom koje je sakupljeno oko 4.000 maraka.

Mladić kaže kako je nakon operacije obavljen i kontrolni pregled na klinici "Svjetlost" u Banjaluci.

"Na svu sreću, stvari se odvijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dobro. Vid mi se vratio i sad sam ponovo u prilici da se sam krećem i snalazim. Sad mi preostaje da i dalje redovno odlazim na kontrole, kako bi liječnici pratili razvoj situacije", kaže Deranić.

Prema njegovim riječima, pomenuta operacija u Zagrebu trebalo je da bude obavljena još prije dvije godine, ali zbog nemogućnosti da plati troškove putovanja i boravka u Zagrebu Deranić nije otišao. Inače, nakon što su prije tri godine "Nezavisne novine" objavile priču o ovom mladiću, ljudi iz specijalizirane oftalmološke klinike "Svjetlost" omogućili su mu besplatno liječenje u Banjaluci i Zagrebu.

Deranić s majkom Nerminom Islamović živi u maloj kući u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta, koja uz to i nije u njihovom vlasništvu. Ona je nezaposlena, a mladić je zbog spomenutih zdravstvenih problema nesposoban za bilo kakav rad.

Deranić od svoje četvrte godine boluje od dijabetesa, opake bolesti koja je ostavila trajne posljedice po njegovo zdravlje i prijeti da mu zauvijek oduzme vid. Uz to, odlukom Komisije za reviziju Ministarstva za socijalnu politiku kantona, Jasmin je ostao bez 80 maraka socijalne pomoći koju je primao.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.