Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2017, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi očistili spomenik "12 beba"

BANJALUKA - Draško Stanivuković, odbornik PDP-a, sa mladim aktivistima mjesne zajednice Petrićevac organizovao je danas akciju čišćenja spomenika "12 beba" u centru grada.

Stanivuković ističe da je akciju organizovao na inicijativu građana, a prije svega mladih ljudi koji, kao ni on, nisu mogli da gledaju kako se nešto što bi trebalo da bude mjesto poštovanja beba, koje su izgubile život zbog okrutnosti svjetskih sila, pretvara u jednu veliku sramotu, jer je spomenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << danima bio isprljan ptičjim izmetom i zabacan smećem.

"Nadamo se da će nakon našeg čišćenja spomenika nadležni povesti više računa o održavanju higijene oko ovog i drugih spomenika u gradu, ali i uopšte javnih površina čije se čišćenje plaća novcem građana", kazao je Stanivuković.

Dodao je da se krajem maja obilježava dan stradanja 12 beba - dan kada se tokom prošlog rata u BiH 1992. godine zbog nedostatka kiseonika ugasilo 12 zvjezdica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.