Mladi Nišlija napisao pesmu o tišini za sve koji su izgubili nekog tokom pandemije

Izvor: Megafon.co, 03.Jun.2020, 14:06

Mladi Nišlija napisao pesmu o tišini za sve koji su izgubili nekog tokom pandemije

“Pesma When you’re gone nastala je u trenucima potpune tišine. U trenucima, kada jedan čovek mora da pronađe način da kaže zbogom svojoj dragoj osobi. Ova pesma govori o odlascima i o trenucima kada nam neko suštinski nedostaje. Kada nema onog ko nas upotpunjuje. Moja tišina je stvorila melodiju, boje i snove.”
Ovako počinje priču Miloš Unić. On je, kako kaže, ovu pesmu, svoju prvu autorsku, napisao u trenucima kada je ostao bez drage osobe. Ali sada je posvetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << svima koji su tokom pandemije izgubili neku dragu osobu.
“Danas, kada se suočavamo sa globalnom krizom i tugom, ostaje samo nada da su oni koji su izgubili svoje živote, pronašli svoj put i večni mir. Stoga, nama ostaje samo ljubav i sećanje. Ova pesma posvećena je svima onima koji su izgubili nekog svog, čiji se deo duše ne nalazi među nama. Čiji taj neko više nije blizu. Ova pesma je posebno posvećena svima onima koji su u svojim tišinama nakon gubitka voljene osobe tokom ove pandemije. Želja mi je, da pesma When you’re gone izrazi saosećanje i podršku. Da pokušamo da prihvatimo tišinu kao iscelitelja, jer ona ne postavlja pitanja, ona daje odgovore. Želja mi je da čovek obgrli čoveka. Da nam se duše miluju i razumeju. Stoga, ja dajem svoj delić duše kako bismo se ti, slučaoče, i ja, pronašli i zagrlili. Hvala ti!”
Kako kaže, kada je 2019. počeo da radi na ovoj pesmi, nije ni slutio kakva je avantura pred njim. Uz ljubav i podršku, ova avantura ipak ima srećan kraj – pesmu.

Muzika i tekst – Miloš Unić
Klavir – Vladimir Jelenković
Mix/Master – Lucid
Studio (vokal) – SébastienVallier
Fotografija (cover) – Valentina Baktijarević
Fotografije – Dušan Ivanović
Lyric Video – Davorin Dinić
O Milošu Rođen sam u Nišu 30.04.1993. godine. Trenutno se nalazim u Tuluzu u Francuskoj, na masteru scenskih umetnosti na univerzitetu Jean Jaurès, kao stipendista Vlade Francuske. Ovo je moja druga uzastopna godina u Francuskoj. Prošle godine sam radio kao asistent na džez departmanu na koledžu u Monséguru, selu pored Bordoa. Tamo sam i držao pozorišne radionice na engleskom. Glumac sam u Akadamskom pozorištu SKC od 2011. godine. A uporedo sam igrao i u Narodnom pozorištu (mjuzikl “Cigani lete u nebo” “Violinista na krovu”, “Zivot je kabare” , “U cije ime”) . Zavrsio sam nižu muzičku školu na odseku violina. Diplomirani sam pravnik takođe.  Pohađao sam jezičko odeljenje Gimnazije Svetozar Marković.
Foto – Miloš Unić

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.