Mladenović: Pravni tim DSS razmatra SSP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Pravni tim DSS razmatra SSP

BEOGRAD - Portparol DSS Andreja Mladenović izjavio je da je pravni tim te stranke završio opsežnu analizu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, da bi je danas, najkasnije sutra, do kraja "utanačio" sa Novom Srbijom, a potom predočio i potencijalnim koalicionim partnerima za formiranje vlade Srbije.

Mladenović je rekao da SSP i jeste pravno pitanje, te je stoga bitna pravna analiza tog dokumenta kako bi bio "sagledan sa svih strana" i ocenio da "postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očigledna mogućnost kompromisa sa EU".

Jednu od tih mogućnosti je pokazala sama EU, jer je 27. maja Savet ministara doneo zaključak o pitanju Gruzije, gde se garantuje suverenitet i teritorijalni integritet te države onakav kakav je u ovom trenutku, kazao je Mladenović u emisiji Televizije B92.

Postoje jasni znaci...

Portparol DSS je, govoreći o međustranačkim razgovorima o formiranju vlasti, rekao da je cilj da sa SRS i koalicijom oko SPS bude formirana koalicija i na republičkom i na drugim nivoima gde je to moguće, koja će biti kvalitetna i odgovorna prema građanima i koja će moći u kontinuitetu da sprovodi program koji je dogovoren.

Govoreći o formiranju vlasti u Beogradu, Mladenović je ponovio da postoje jasni znaci da je formirana skupštinska većina od 58 odbornika, da je sačinjen koalicioni sporazum, da nema potrebe za odlaganje konstituisanja skupštine i da je zakonski rok da se sednica održi 20 dana od održavanja izbora.

Da li se obratiti OEBS-u?

Mladenović je najavio različite vidove protesta ispred Skupštine Beograda, i ponovio ocenu da je zakazivanje sednice predsednika Skupštine Beograda Zorana Alimpića za 14. jul "politička samovolja".

Protestima u Beogradu nije cilj da se "zaustavi grad, da stane javni saobraćaj ili neki drugi sistemi", jer to nije u interesu Beograđana, ali se ne može ćutke preći preko kršenja zakona i osnovnih demokratskih principa, objasnio je portparol DSS-a.

On je najavio da će, ukoliko se nastavi "osiono i samovoljno ponašanje" Alimpića, biti procenjeno da li ima potrebe za razgovor sa predstavnicima OEBS-a i da se ukaže na nepoštovanje osnovnih demokratskih principa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.