Mladenović: Metro više nije samo obećanje i maštanje

Izvor: RTS, 24.Feb.2018, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Metro više nije samo obećanje i maštanje

Kandidati za odbornike na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" razgovarali su sa građanima Zemuna i predstavili im projekat izgradnje metroa, čija bi druga linija, trebalo da "ide" od Ustaničke do Zemuna.
Kandidat za odbornika Andreja Mladenović rekao je da plan za metro nije više samo obećanje, maštanje, već realan plan i termin za početak i kraj izgradnje.

Ponovio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će se dve buduće linije metroa, od Makiša do Mirijeva i od Ustaničke do Zemuna, ukrštati sa četiri linije BG voza, što će ubrzati saobraćaj.
Kako je rekao, uloga metroa i BG voza i jeste da u što kraćem roku preveze veliki broj putnika, a do sada smo imali planiranje metroa koje nije uključivalo u potpunosti BG voz kao sastavni deo javnog prevoza.
Mladenović je rekao da je prioritet u narednom periodu da se spoji Aerodrom Beograd sa Batajnicom i Zemunom, a zatim šinskim sistemom sa centrom grada.
"Razvoj aerodroma sa koncesionim partnerom, značiće razvoj ovog područja, uz izmeštanje autobuske i železničke stanice, koje će biti povezane BG vozom i metroom, garantuje brži i bolji razvoj grada", rekao je Mladenović.
Navodeći da je metro u planu i željama generacija Beograđana, sada je aktuelna vlast u saradnji sa predsednikom i vladom, došla do konkretnih rešenja i planova kako će izgledati metro i celokupan prevoz u gradu.
"Metro i BG voz će zaokružutu javni gradski prevoz", rekao je Mladenović i dodao da ćemo 2022. imati prvu liniju metroa, što će u naredne četiri godine doprineti da se povećaju kapaciteti javnog gradskog prevoza, a grad dobije dodatnu razvojnu šansu.
"Metro nije samo prevoz putnika, to je i razvojna šansa za Beograd, jer na prvoj liniji imamo nekoliko velikih naselja koja se već grade ili će se graditi - Mirijevo, Ada Huja, Beograd na vodi, Makiš... a grad će od građevinskog zemljišta imati veliku zaradu", rekao je Mladenović. 
Dodao je da će projekat metroa uključiti sve resurse naše države, jer će ga grad realizovati sa republikom, a pokrenuće i našu privredu.
Kandidat za odbornika sa te liste Aleksandar Mirković naveo je da je pre četiri godine SNS krenula putem izgradnje, unapređenja i modernizacije grada.
"Metro gradimo za naše građane, a ne za tajkune, koji osim mrženje prema Aleksandru Vučiću nemaju šta drugo da ponudi građanima Beograda", rekao je Mirković.
On je dodao da je lista "Aleksandara Vučić - Zato što volimo Beograd" tim ljudi koji voli Beograd.
"Taj tim, ispunjena obećanja i novac obezbeđen za izgradnju metroa, dovoljna su garancija da kažemo da ćemo san pretvoriti u javu i izgraditi metro", rekao je Mirković.
"Nastavljamo da stvaramo sigurniju i bolju budućnost"
Predsednik Gradskog odbora SNS Nebojša Stafanović pozvao je stanovnike Obrenovca da 4. marta u što većem broju izađu na birališta i daju podršku listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!" da nastavi da stvara sigurniju i bolju budućnost za sve.
"Za svako naselje, svaku opštinu, svakog čoveka i za svako novo radno mesto", dodao je Stefanović, navedeno je u saopštenju.
Rekao je da je ta stranka svoju rešenost da joj briga o ljudima bude na prvom mestu pokazala svakim susretom i direktnim razgovorom sa građanima, sa svakom novootvorenom fabrikom, domom zdravlja i školom, što se ne može reći za neke prethodne vlasti.
"Ostavili su nam samo oko 1,25 milijardi evra duga! To su nam ostavili. Od tog novca je moglo da se sagradi 250 škola, 250 vrtića. Uspeli smo da vratimo skoro polovinu tog duga, a dok smo ga vraćali uporedo smo gradili u Srbiji", rekao je Stefanović.
Istakao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da uvede stabilnost u državu, da bude glavni garant u borbi protiv korupcije i kriminala i očisti zemlju od tajkuna, zahvaljujući čemu Srbija nikada više neće biti u tuđim rukama, nego u rukama svog naroda.
Vujović: Optužbe na moj račun pisane Đilasovom rukom
Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, jedna od prvih na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", našla se na meti negativne kampanje pojedinih aktivnih "tviteraša", među kojima su Beba Balašević, Željko Veselinović i Jelena Maćić, ali Vujović ističe da je to "Đilasov rukopis".
Naime, na njihovim Tviter nalozima pojavila se privatna fotografija predsednice opštine Savski venac, uz uvredljive komentare, poput: "dobro se naplatila od kad je funkcioner SNS".
Beba Balašević "ne može da veruje" da će, kako je napisala, "dotična" biti gradonačelnica glavnog grada u Evropi u 21. veku, a ima i tvitova u kojima se tvrdi da je Vujović zaradila oko četiri miliona evra od dolaska na funkciju.
Vidi se da su te optužbe pisane rukom Dragana Đilasa, uverena je Vujović.
"Posle monstruoznog spota u kome maskirani muškarci pozivaju na ubistvo predsednika Vučića i mene, nisu me iznenadile nove, najprizemnije optužbe pisane, sada je to jasno, rukom Dragana Đilasa", istakla je ona u izjavi za javnost.
Đilasu, kaže, očigledno nije strano da građanima predlaže da umesto olovke na izbore ponesu oružje, ali i da vređa uspešne žene.
Vesić: Naša ubedljiva pobeda je "najbolji odgovor prevarantima"
Kandidat za gradskog odbornika sa liste SNS Goran Vesić u razgovoru sa penzionerima Voždovca rekao je da je Srbija danas zemlja koja je poštovana u svetu i zemlja koja ima suficit.
"Samo naša ubedljiva pobeda je 'najbolji odgovor prevarantima koji ništa drugo ne nude na ovim izborima osim da se dočepaju pune gradske kase'", rekao je Vesić i pozvao građane da izađu na predstojeće beogradske izbore i glasaju za listu SNS.
Vesić je istakao da se u Srbiji danas povećane penzije isplaćuju iz realnih osnova, "a ne iz kredita kao što je radila prethodna vlast".
"To što se sada podižu penzije ne zadužujemo nikog posle nas zbog toga, kako su radili pre nas", istakao je Vesić.
SDPS sa građanima uređivao parkove na Novom Beogradu
Aktivisti SDP Srbije zajedno sa predsednikom Rasimom Ljajićem na poziv građana očistili parkove na Novom Beogradu između stambenih zgrada u Pohorskoj ulici, saopšteno je iz te stranke.
Kako se ističe u saopštenju SDPS-a, akciji su se pridružili i stanari zgrada, sa kojima je pokupljeno lišće i smeće, ograbuljane zelene površine, odneto polomljeno granje.
Dodaje se da su promenjene polomljene daske na parkovskim klupama i prefarban inventar na dečjim igralištima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radojičić i Goncić: Imamo sjajan tim za napredak Beograda

Izvor: B92, 24.Feb.2018

Beograd -- Prvi na listi "Aleksandar Vučić - zatio što volimo Beograda" dr Zoran Radojičić i kandidat sa te liste Svetislav Goncić razgovarali su danas sa građanima...Oni su u razgovorima sa građanima poručili da, za razliiku od svih drugih, nude Beograđanima tim, “sjajan tim sposobnih ljudi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.