Mje­šta­ni se udru­ži­li da ko­mši­ji obno­ve ku­ću

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mje­šta­ni se udru­ži­li da ko­mši­ji obno­ve ku­ću

VE­LI­KA KLA­DU­ŠA - Mje­šta­ni se­la Bo­san­ska Boj­na, na­do­mak Ve­li­ke Kla­du­še, obnav­lja­ju u po­ža­ru iz­gor­je­lu ku­ću svo­g ko­mši­je Mi­la­na Ba­bi­ća.

Pre­ma ri­je­či­ma Še­fi­ka Sa­di­ko­vi­ća, je­dnog od or­ga­ni­za­to­ra akci­je, akci­ja je ­za­po­če­ta pri­je de­se­tak da­na i na­mje­ra je da do po­čet­ka zi­me ku­ću ospo­so­be za sta­no­va­nje i ta­ko po­mo­gnu Ba­bi­ću, ko­ji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tre­nu­tno bo­ra­vi u neu­slo­vnoj drve­noj šu­pi.

"Slu­ži nas li­je­po vri­je­me, pa se na­da­mo da će­mo us­pje­ti u na­šem na­umu. U akci­ju se uklju­čio ve­li­ki broj mje­šta­na, a po­mo­gli su nam i na­ši lju­di ko­ji ži­ve i ra­de u Ame­ri­ci", is­ta­kao je Sa­di­ko­vić.

On je do­dao ka­ko su pri­ku­plje­na i zna­čaj­na nov­ča­na sred­stva za ku­po­vi­nu gra­đe­vin­skog ma­te­ri­ja­la, ali je is­ta­kao ka­ko ona još ni­su dos­ta­tna.

Po­zvao je i dru­ge mje­šta­ne, ali i sve do­bre lju­de na do­da­tni an­ga­žman ka­ko bi se ova hu­ma­ni­tar­na akci­ja što pri­je okon­ča­la.

Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, zah­tjev za po­moć upu­ćen je i lo­kal­nim vlas­ti­ma, ali zasa­d bez re­zul­ta­ta. Mje­šta­ni za Ba­bi­ća ka­žu da je omi­ljen ko­mši­ja, s ko­jim već de­ce­ni­ja­ma di­je­le do­bro i zlo, te is­ti­ču ka­ko je za­slu­žio da mu se po­mo­gne.

Ina­če, Ba­bić ne­ma po­to­mos­tvo i ži­vi usa­mlje­ni­čkim ži­vo­tom, a iz­gor­je­la ku­ća mu je na­prav­lje­na u po­sli­je­ra­tnom pe­ri­odu do­na­tor­skim sred­stvi­ma. On ne­ma stal­no za­po­sle­nje, te se iz­drža­va po­vre­me­no ra­de­ći te­ške fi­zi­čke po­slo­ve. Ku­ća je iz­gor­je­la po­čet­kom sep­tem­bra u po­ža­ru, či­ji su uzrok bi­le ne­is­pra­vne ele­ktri­čne in­sta­la­ci­je.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.