Mitropolija crnogorsko-primorska prihvatila poziv Duška Markovića na dijalog

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2020, 21:37

Mitropolija crnogorsko-primorska prihvatila poziv Duška Markovića na dijalog

"Ipak ne gubimo nadu da će Vlada i Skupština Crne Gore pod hitno izmeniti i dopuniti sporni Zakon koji je glavni uzročnik ove nezapamćene odbrane Svetinja od strane Pravoslavnog naroda Crne Gore"

Mitropolija crnogorsko-primorska prihvatila je današnji poziv Vlade Crne Gore na dijalog o Zakonu o slobodi veroispovijesti.

Oni su kazali da koriste i ovu priliku da podsete da je  Crkva bila, jeste i ostaje privržena dijalogu kao jedinom pravom putu i načinu da se reše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otvorena pitanja u odnosima između Crkve i države koja su nastala pre i nakon donošenja i stupanja na snagu spornog Zakona o slobodi veroispovijesti.

- Iz tog razloga, prihvatamo Vaš poziv, iako stiže sa ne malim zakašnjenjem, za dovršetak započetog pa prekinutog dijaloga, u nadi da to ne činite radi uključivanja ove teme u Vašu predizbornu kampanju, na šta ne možemo pristati, kako zbog Crkve Božije tako i zbog vernog naroda. Očekujemo da će Vlada u potpunosti konačno ispoštovati crkveni i pravni subjektivitet Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhijâ Srpske Pravoslavne Crkve, i prihvatiti naše predloge o izmenama i dopunama pomenutog Zakona - kaže se u saopštenju.

Kako su dodali, "imajući u vidu složenost prilika u kojima se nalazi Crna Gora, a posebno veliku zabrinutost Crkve zbog nasilja nad sveštenstvom i vernim narodom, kao i zbog progonjenja sveštenstva i monaštva ipak ne gubimo nadu da će Vlada i Skupština Crne Gore pod hitno izmeniti i dopuniti sporni Zakon koji je glavni uzročnik ove nezapamćene odbrane Svetinja od strane Pravoslavnog naroda Crne Gore."

- Prihvatamo predloženi termin sastanka u ponedeljak 20. jula ove godine u 16:00 časova u vili Gorica u Podgorici - zaključeno je u saopštenju koje je potpisao sekretar Mitropolije Obren Jovanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitropolija prihvatila Markovićev poziv, sastanak u ponedeljak

Izvor: RTS, 19.Jul.2020

Mitropolija crnogorsko-primorska prihvatila je poziv premijera Crne Gore Duška Markovića na nastavak razgovora o Zakonu o slobodi veroispovesti. . MCP je u otvorenom pismu premijeru Crne Gore Dušku Markoviću, koji je ranije danas uputio poziv za razgovor, podsetila da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.