Izvor: RTS, 19.Jul.2020, 22:05

Mitropolija prihvatila Markovićev poziv, sastanak u ponedeljak

Mitropolija crnogorsko-primorska prihvatila je poziv premijera Crne Gore Duška Markovića na nastavak razgovora o Zakonu o slobodi veroispovesti.
MCP je u otvorenom pismu premijeru Crne Gore Dušku Markoviću, koji je ranije danas uputio poziv za razgovor, podsetila da je Crkva "bila, jeste i ostaje" privržena dijalogu kao jedinom pravom putu i načinu da se reše otvorena pitanja u odnosima između Crkve i države koja su, navode, nastala pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nakon donošenja i stupanja na snagu spornog Zakona o slobodi veroispoviesti.
"Iz tog razloga, prihvatamo Vaš poziv, iako stiže sa ne malim zakašnjenjem, za dovršetak započetog pa prekinutog dijaloga, u nadi da to ne činite radi uključivanja ove teme u Vašu predizbornu kampanju, na šta ne možemo pristati, kako zbog Crkve Božije tako i zbog vjernog naroda. Očekujemo da će Vlada u potpunosti konačno ispoštovati crkveni i pravni subjektivitet Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhijâ Srpske Pravoslavne Crkve, i prihvatiti naše predloge o izmjenama i dopunama pomenutog Zakona", navodi se u otvorenom pismu.
Izražavajući veliku zabrinutost Crkve zbog nasilja nad sveštenstvom i vernim narodom, kao i zbog progonjenja sveštenstva i monaštva, MCP ističe da ipak ne gubi nadu da će Vlada i Skupština pod hitno izmeniti i dopuniti sporni Zakon koji je, napominju, glavni uzročnik ove nezapamćene odbrane Svetinja od strane Pravoslavnog naroda Crne Gore.
Sastanak predstavnika Mitropolije i premijera Duška Markovića biće održan u ponedeljak, 20. jula, u 16.00 u vili Gorica u Podgorici.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mitropolija prihvatila poziv crnogorskog premijera, nastavak razgovora sutra

Izvor: Danas, 19.Jul.2020

Mitropolija crnogorsko primorska prihvatila je današnji poziv premijera Duška Markovića na dijalog o Zakonu o slobodi veroispovesti a razgovori će biti održani sutra u 16 sati.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.