Mitropolija Crnogorsko-primorska: Nosioci državnih funkcija ne smeju da koriste gostoljublje crkve u političke svrhe

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 11:34

Mitropolija Crnogorsko-primorska: Nosioci državnih funkcija ne smeju da koriste gostoljublje crkve u političke svrhe

Mitropolija Crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve oglasila se povodom polemika koje su izazvale neke crkvene aktivnosti

Saopštenje za javnost Mitropolije Crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve prenosimo u celosti:

- Povodom najnovijih polemika koje su izazvale neke crkvene aktivnosti i prikazivanja istih, podećamo javnost da su vrata Crkve, kao i uvek do sada, otvorena za sve dobronamerne goste, vernike i poštovaoce, ali nakon prošlogodišnjih zbivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u zemlji, više ne postoji kontekst u kom bi se Crkva opredeljivala između stranaka i partija, niti taj u kome bi ona svoju podršku nekome davala a nekom uskraćivala – kada se radi o takmičenju između stranaka, a pogotovo ne u toku predizbornih kampanja.

Naše očinsko gostoljublje činimo prema svima, pa i prema političarima i vršiocima državnih funkcija – i to uvek sa verom da se ono neće upotrebljavati u svrhe stranačkih i predizbornih kampanja. Isto tako, smatramo neprimerenim svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema "kome je ona naklonjena" , "kome je odala priznanje" "a kome nije". Bog vidi, narod zna da ceni, a Crkva neće propustiti da pohvali i blagosilja svačije zasluge u pokretanju, održavanju i pobedi svenarodnog litijskog pokreta koji je doneo bolji i pravedniji Zakon o slobodi vjeroispovesti i odbranio Crkvu od nesvakidašnjeg napada na njenu imovinu i integritet.

Onaj zalog svenarodnog jedinstva, bratske sloge i građanskog razumevanja projavljenog na litijama treba čuvati, jer jedino njim možemo graditi bolju i lepšu budućnost - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MITROPOLIJA: Nosioci državnih funkcija da ne koriste gostoljublje Crkve u stranačke i predizborne svrhe!

Izvor: Kurir, 05.Maj.2021

Mitropolija crnogorsko-primorska poručila je danas da ne postoji kontekst u kom bi se Crkva opredeljivala između stranaka i partija, niti taj u kome bi ona svoju podršku nekome davala a nekom uskraćivala

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.