Ministri evrozone Italiji: Ponovo razmotrite nacrt budžeta

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri evrozone Italiji: Ponovo razmotrite nacrt budžeta

Ministri finansija zone evra pozvali su italijanske vlasti da "prihvate ispruženu ruku" Brisela i ponovno razmotre svoj nacrt budžeta jer će u protivnom morati da se suoče s posledicama.

Ministri 19 zemalja zone evra danas su se sastali u Briselu, prvi put od 23. oktobra, kada je Evropska komisija odbacila predlog italijanskog budžeta.

Italija ima rok do 13. novembra da iznese novi predlog. Evropska komisija će doneti odluku o predlogu italijanskog budžeta 21. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << novembra.

Evropska komisija, koja nadzire budžete članica, saopštila je ranije da predlog budžeta italijanske vlade za sledeću godinu krši obećanja Rima da će smanjiti javni dug, koji je drugi najveći dug u Evropi posle Grčke.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri zone evra pozvali Italiju da ponovno razmotri nacrt budžeta

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2018

Ministri finansija zone evra pozvali su danas italijanske vlasti da "prihvate ispruženu ruku" Brisela i ponovno razmotre svoj nacrt budžeta jer će u protivnom morati da se suoče s posledicama...Ministri 19 zemalja zone evra danas su se sastali u Briselu, prvi put od 23. oktobra, kada je Evropska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.