Vreme ističe: Brisel nudi ispruženu ruku, u suprotnom...

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme ističe: Brisel nudi ispruženu ruku, u suprotnom...

Brisel -- Ministri finansija zone evra pozvali su italijanske vlasti da "prihvate ispruženu ruku" Brisela i ponovno razmotre svoj nacrt budžeta.

U protivnom će morati da se suoče s posledicama.

Ministri 19 zemalja zone evra sastali su se u ponedeljak u Briselu, prvi put od 23. oktobra, kada je Evropska komisija odbacila predlog italijanskog budžeta.

Italija ima rok do 13. novembra da iznese novi predlog. Evropska komisija će doneti odluku o predlogu italijanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budžeta 21. novembra.

Evropska komisija, koja nadzire budžete članica, saopštila je ranije da predlog budžeta italijanske vlade za sledeću godinu krši obećanja Rima da će smanjiti javni dug, koji je drugi najveći dug u Evropi posle Grčke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.