Ministarstvo rada o navodima da je devojčica iz Kisača pobegla jer ju je zlostavljao očuh

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo rada o navodima da je devojčica iz Kisača pobegla jer ju je zlostavljao očuh

Ministarstvo rada izdalo je saopštenje povodom navoda da je 13-godišnja devojčica iz Kisača pobegla od kuće zbog toga što ju je seksualno zlostavljao očuh.
Povodom potresnih informacija da je devojčica J. S. (13) iz Kisača pobegla od kuće zbog toga što ju je, kako je navela, seksualno zlostavljao očuh J. V. (39), Ministarstvo rada je obavestilo javnost da je u toku nadzor nad stručnim radom i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakonitošću rada Centra za socijalni rad Grada Novog Sada.

Nadzor na osnovu Zakona o prenetim nadležnostima na AP Vojvodinu, vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
U saopštenju se navodi da resorno ministarstvo još ne može javnosti da pruži potrebne informacije, dok iste prvo ne dostavi Pokrajinski sekretarijat.
"Napominjemo da je Centar za socijalni rad Grada Novog Sada u obavezi da u saradnji sa drugim nadležnim organima ispita celokupan slučaj i u skladu sa svojim nadležnostima obezbedi celovitu i kontinuiranu pomoć i podršku maloletnom detetu, eventualno izvršenog nasilja", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.