Ministarstvo prosvete: Purić dao veliki doprinos razvoju nauke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 11:41

Ministarstvo prosvete: Purić dao veliki doprinos razvoju nauke

Ministar Ružić uputio telegam saučešća povodm smrti prof. dr Jagoša Purića, nekadašnjeg rektora Univerziteta u Beogradu

Ministar prosvete Branko Ružić u svoje lično ime i u ime Ministarstva prosvete uputio je telegram saučešća povodom smrti nekadašnjeg rektora Univerziteta u Beogradu prof. dr Jagoša Purića.

"Kao rektor Univerziteta u Beogradu i bivši generalni sekretar Saveza studenata Beograda učinio je mnogo za visoko obrazovanje i položaj studenata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kao jedan od naših najcenjenijih fizičara, profesor Purić dao je veliki doprinos razvoju nauke i ostavio dubok trag u obrazovnom sistemu Srbije. Njegov odlazak je veliki gubitak i za akademsku zajednicu i za celo društvo. Upućujem izraze najdubljeg saučešća porodici, prijateljima i njegovim saradnicima“, navodi se u telegramu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saučešće Dačića povodom smrti profesora Jagoša Purića

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 12.Dec.2022

BEOGRAD – Povodom smrti profesora Jagoša Purića, fizičara i nekadašnjeg rektora Univerziteta u Beogradu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas izraze najdubljeg saučešća. ”Sa velikim žaljenjem primio sam vest da je preminuo profesor Jagoš...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.