IZRAŽAVAM DUBOKO SAUČEŠĆE PORODICI, PRIJATELJIMA I KOLEGAMA Vučić se oprostio od čuvenog srpskog profesora

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022, 22:20

"IZRAŽAVAM DUBOKO SAUČEŠĆE PORODICI, PRIJATELJIMA I KOLEGAMA" Vučić se oprostio od čuvenog srpskog profesora

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i poštovaocima profesora Jagoša Purića, u kojem se kaže:

- Sa tugom sam primio vest o smrti profesora Jagoša Purića, istaknutog fizičara i nekadašnjeg rektora Beogradskog univerziteta.

Purić je posvetio život nauci, ostavivši iza sebe veliki broj radova, ali i generacije sjajnih stručnjaka koji su pod njegovim mentorstvom stekli najviše akademske titule u zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i inostrantvu. I sam je sarađivao sa nekim od najprestižnijih naučnih centara na svetu, kojima je prenosio ogromno znanje, dok je svetska iskustva iz oblasti fizike donosio u našu zemlju, čime smo držali korak sa najsavremenijim tokovima nauke.

Tokom bogate karijere, kao patriota koji je nadasve voleo Srbiju, osnovao je i Centar za nauku i tehnološki razvoj, jer je budućnost zemlje video upravo u naučnom napretku.

Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima dela profesora Jagoša Purića. Neka počiva u miru.“

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić uputio telegram saučešća povodm smrti Jagoša Purića: Nadasve je voleo Srbiju, budućnost zemlje video je u naučnom napretku

Izvor: 24sedam.rs, 11.Dec.2022

Posvetio je život nauci, ostavivši iza sebe generacije sjajnih stručnjaka koji su pod njegovim mentorstvom stekli najviše akademske titule, istakao je predsednik

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.