Ministarstvo prosvete: Nastava u Ribnikaru isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju

Izvor: Beta, 22.Maj.2023, 16:20

Ministarstvo prosvete: Nastava u 'Ribnikaru' isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju

 Ministarstvo prosvete je na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savetom roditelja Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju nastave i vannastavnih aktivnosti do kraja školske godine, saopšteno je danas.U saopštenju se navodi da će svakom detetu, koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ona biti je omogućena od strane stručnih lica, kao i da se nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, "održavaju isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim"."Svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta", ističe se u saopštenju.Ministarstvo prosvete navodi i da priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koji će biti prvo predstavljen roditeljima.U beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" je učenik sedmog razreda K. K. hicima iz očevog pištolja 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a ranio pet učenika i nastavnicu.Nakon 19. dana od te tragedije, u toj školi je od jutros počela nastava.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nastava u školi 'Vladislav Ribnikar' za decu čiji su roditelji izrazili želju, navelo ministarstvo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2023

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je 22. maja da će nastava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je 3. maja stradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja, biti održana za decu "čiji su roditelji izrazili želju za tim". U saopštenju Ministarstva se navodi i da je "svakom detetu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.