Ministarstvo odbrane: Proslava Pokreta socijalista po zakonu

Izvor: N1 televizija, 18.Jul.2018, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane: Proslava Pokreta socijalista po zakonu

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Vojna ustanova "Dedinje" bila angažovana za pružanje ugostiteljskih usluga na proslavi 10 godina od osnivanja Pokreta socijalista, 14. jula u Domu omladine, da je "usluga pružena pod komercijalnim uslovima i blagovremeno ugovorena još 11. jula".

"Potpuno su netačne informacije koje prenose pojedini mediji da se radi o nezakonitom angažovanju pripadnika VU 'Dedinje' i ističemo da je sve urađeno u skladu sa zakonom i propisima, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i u prethodnih 50 godina koliko ova ustanova posluje", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je dodalo da za takve delatnosti nije potrebna "nikakva posebna dozvola, niti odobrenje, jer je reč o poslovima u okviru osnovne delatnosti VU 'Dedinje'" i o jednoj "od uobičajenih komercijalnih aktivnosti, keteringa koja je dostupna svim građanima".

"Za realizaciju ove usluge angažovan je broj zaposlenih u skladu sa ugostiteljskim normama, na poslovima posluženja, u njihovom redovnom ranom vremenu, za šta ih sleduje redovna zarada u skladu sa zakonskim propisima", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, direktor te ustanove Čedomir Kisić uzjavio je da VU "Dedinje" posluje u skladu sa zakonom i "daleko bolje nego što je bio slučaj u prethodnom periodu" i pozvao predstavnike Vojnog sindikata Srbije da ne nanose štetu poslovanju te ustanove.

"Molim predstavnike Vojnog sindikata da svojim delovanjem, a pre svega širenjem netačnih informacija, ne nanose štetu poslovanju VU 'Dedinje' i ugledu njenih zaposlenih koji su reputaciju među ugostiteljima u zemlji stekli predanim radom u trajanju od pola veka", rekao je Kisić, a navodi se u saopštenju.

Pokret socijalista: Plaćena usluga keteringa

Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Nebojša Petrović izjavio je da su Vojnu ustanovu "Dedinje" angažovali za proslavu godišnjice Pokreta socijalista u skladu sa zakonom i da su "uredno" platili usluge keteringa, kao i da će im biti drago da pokažu ugovor i uplaćena sredstva.

"Nismo želeli da angažujemo privatnu ustanovu, već smo želeli da angažovanjem VU 'Dedinje' pokažemo, simbolično, da nam je stalo i do vojske i do države", rekao je Petrović, a preneo Pokret socijalista.

Navodeći da je Vojna ustanova "Dedinje" samodohodovna ustanova koja nam je pružila uslugu keteringa, baš kao što bi i bilo koja druga ustanova ugostiteljskog tipa, Petrović je upitao Vojni sindikat zašto se nikada nije setio te ustanove i njenih radnika za vreme dosovskog režima.

"Pokret socijalista pita Vojni sindikat zašto se nikada nije setio ove ustanove i njenih radnika za vreme dosovskog režima, kada je ova ustanova sistematski uništavana, kada je propadala, kada radnici nisu dobijali platu na vreme, već sada kada je Vojna ustanova "Dedinje" konačno stala na svoje noge, kada prihoduje i kada radnicima plata ne kasni ni dan", rekao je Petrović.

Podsetimo, Vojni sindikat Srbije optužio je ministra odbrane Aleksandra Vulina da je protivzakonito angažovao osoblje Vojne ustanove "Dedinje" za proslavu godišnjice Pokreta socijalista na čijem je čelu i da im za taj angažman ništa nije plaćeno.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ministarstvo odbrane: Ketering na proslavi Pokreta socijalista po zakonu

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2018

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Vojna ustanova "Dedinje" bila angažovana za pružanje ugostiteljskih usluga na proslavi 10 godina od osnivanja Pokreta socijalista, 14. jula u Domu omladine, da je "usluga pružena pod komercijalnim uslovima i blagovremeno ugovorena 11. jula"..."Potpuno su netačne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.