Ministarstvo odbrane: Ketering na proslavi Pokreta socijalista po zakonu

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane: Ketering na proslavi Pokreta socijalista po zakonu

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Vojna ustanova "Dedinje" bila angažovana za pružanje ugostiteljskih usluga na proslavi 10 godina od osnivanja Pokreta socijalista, 14. jula u Domu omladine, da je "usluga pružena pod komercijalnim uslovima i blagovremeno ugovorena 11. jula".

"Potpuno su netačne informacije koje prenose pojedini mediji da se radi o nezakonitom angažovanju pripadnika VU 'Dedinje' i ističemo da je sve urađeno u skladu sa zakonom i propisima, kao i u prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 50 godina koliko ova ustanova posluje", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je dodalo da za takve delatnosti nije potrebna "nikakva posebna dozvola, niti odobrenje, jer je reč o poslovima u okviru osnovne delatnosti VU 'Dedinje' i o jednoj od uobičajenih komercijalnih aktivnosti, keteringa koja je dostupna svim građanima". "Za realizaciju ove usluge angažovan je broj zaposlenih u skladu sa ugostiteljskim normama, na poslovima posluženja, u njihovom redovnom ranom vremenu, za šta ih sleduje redovna zarada u skladu sa zakonskim propisima", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, direktor te ustanove Čedomir Kisić uzjavio je da VU "Dedinje" posluje u skladu sa zakonom i "daleko bolje nego što je bio slučaj u prethodnom periodu" i pozvao predstavnike Vojnog sindikata Srbije da ne nanose štetu poslovanju te ustanove.

Pokret socijalista: Plaćen ketering

Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Nebojša Petrović izjavio je da su Vojnu ustanovu "Dedinje" angažovali za proslavu godišnjice Pokreta socijalista "u skladu sa zakonom i da su uredno platili usluge keteringa, kao i da će im biti drago da pokažu ugovor i uplaćena sredstva".

"Nismo želeli da angažujemo privatnu ustanovu, već smo želeli da angažovanjem VU 'Dedinje' pokažemo, simbolično, da nam je stalo i do vojske i do države", rekao je Petrović.

Podsetimo, Vojni sindikat Srbije optužio je ministra odbrane Aleksandra Vulina da je protivzakonito angažovao osoblje Vojne ustanove "Dedinje" za proslavu godišnjice Pokreta socijalista na čijem je čelu i da im za taj angažman ništa nije plaćeno.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.