Ministarstvo o slučaju  AJA SOFIJE: Dnevna politika porazila mudrost i Isusa i Muhameda

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020, 15:56

Ministarstvo o slučaju " AJA SOFIJE": Dnevna politika porazila mudrost i Isusa i Muhameda

Ministar kulture Vladan Vukosavljević rekao je da odlukom kojom se omogućava ponovno pretvaranje svetskog kulturnog dobra, muzeja Aja Sofije u džamiju, čini se da strast potiskuje mudrost.

Ministar Vukosavljević je rekao da na svetom mestu hrišćanstva, makar bilo i muzej, obe religije zajedno mogu da svedoče o sjaju vere u boga.

-Ako ona vera koja je jednom na silu osvojila prostor želi da iz njega istisne i progna onu drugu, onda je dnevna politika porazila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mudrost i učenja i Isusa i Muhameda. Ostaje nam da verujemo u konačni i trajni trijumf svetlosti verske tolerancije nad tamom strasti dnevnih političkih interesa - naveo je Vukosavljević u saopštenju za javnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.