Ministarstvo dozvolilo obuku za bosanski jezik na univerzitetu u Novom Pazaru!

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo dozvolilo obuku za bosanski jezik na univerzitetu u Novom Pazaru!

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je dalo saglasnost da se na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru realizuje obuka za sticanje kompetencija iz bosanskog jezika.
Ministar prosvete Srđan Verbić je prilikom jučerašnje posete Državnom univerzitetu u Novom Pazaru naveo da će se obuka izvoditi u okviru programa celoživotnog učenja, a na kraju obuke biće dodeljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sertifikati, koji će pri zapošljavanju služiti kao dokaz poznavanja bosanskog jezika.

Rektor Državnog univerziteta Miladin Kostić istakao je da je ova visokoškolska ustanova spremna da u dogovoru sa ministarstvom realizuje pomenuti program, koji, kao i svi ostali studijski programi, ima cilj da odgovori aktuelnim potrebama za kadrovima, kako u regionu, tako i u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:
Uvećanje poreza advokatima najviše do 10 odsto!
Da li će Srbija dobiti zabranu da peče rakiju!?
Ljajić: Staćemo na put javašluku
   
Obilazeći Državni univerzitet u Novom Pazaru, Verbić je rekao da "na primeru Državnog univerziteta u Novom Pazaru, koji je od osnivanja integrisan i intenzivno se razvija, možemo da izvučemo brojne pouke za reformu visokog obrazovanja jer takva organizaciona struktura ima brojne prednosti".

Kostić je naglasio da je kvalitet obrazovanja prioritet Državnog univerziteta u Novom Pazaru i da se zbog toga konstantno poklanja pažnja proširenju prostornih kapaciteta i nabavci savremene laboratorijske opreme.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo dozvolilo obuku za bosanski jezik na univerzitetu u Novom Pazaru!

Izvor: BKTV News, 11.Dec.2014

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je dalo saglasnost da se na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru realizuje obuka za sticanje kompetencija iz bosanskog jezika.. . Ministar prosvete Srđan Verbić je prilikom jučerašnje posete Državnom univerzitetu u Novom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.