Ministarstvo dalo instrukcije: Ko brine o deci ukoliko roditelj mora u bolnicu ili karantin

Izvor: B92, 03.Apr.2020, 18:11

Ministarstvo dalo instrukcije: Ko brine o deci ukoliko roditelj mora u bolnicu ili karantin

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračkai socijalna pitanja donelo je instrukcije za postupanje ustanova socijalne zaštite tokom vanrednog stanja.

Instrukcije se tiču zaštite dece koja ostaju bez roditeljskog staranja zbog roditelja koji se nalaze na lečenju od koronavirusa.

Kako je objašnjeno, u slučajevima da deca ostanu bez roditeljskog staranja usled obolevanja roditelja koji se nalaze na bolničkom lečenju ili u karantinu-bolnici, obaveza centara za socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rad je da, u skladu sa svojim nadležnostima, bez odlaganja toj deci obezbede bezbednost, brigu o zdravlju, egzistencijalne uslove, nadzor i psihosocijalnu podršku.

Uputstva se odnose na maloletnu decu, a sve detalje na koje su obavezne socijalne ustanove možete progledati na sledećem linku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Instrukcije o zaštiti dece bez roditeljskog staranja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je instrukcije za postupanje ustanova socijalne zaštite tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom korona virusa, u zaštiti dece bez roditeljskog staranja...Instrukciju je potpisao ministar Zoran Đorđević, objavljeno je na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.