Ministarstvo: Psi uginuli od hladnoće i povreda u tuči pasa

Izvor: N1 televizija, 16.Feb.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Psi uginuli od hladnoće i povreda u tuči pasa

Nakon objavljivanja uznemirujućih fotografija iz vršačkog azila, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine je na upit N1 odgovorilo da je inspekcija tokom kontrole 12. februara ustanovila da je uginuća u prethodnom periodu bilo, ali prema rečima zaposlenih u azilu zbog hladnoće i povreda nanetih u tuči pasa.

"Uzrok uginuća, bio je i loš zdravstveni status pasa (neuhranjenost i razna patološka stanja) koji su primljeni u prihvatilište, a koji su prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obitavali na ulicama", ustanovila je inspekcija.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, inspektori su konstatovali da je higijena u boksovima zadovoljavajuća, kao i da su zatečeni psi u dobroj kondiciji.

"Obavljen je razgovor sa prisutnim radnicima (po struci veterinarski tehničari i doktori vetrine) i prema njihovim izjavama u proteklom periodu bilo je dovoljno hrane za 330 pasa, koliko ih ukupno ima u prihvatilištu", saopštilo je ministarstvo.

Na osnovu zapisnika inspektora, a prema rečima zaposlenih, u njihovoj smeni nije bilo kanibalizma među psima, bilo je uginulih i ugriženih, ali ne i pojedenih.

"U slučaju da se primeti devijantno ponašanje pasa ili agresivnost pojedinih jedinki, takvi psi se izdvajaju i smeštaju u posebne boksove", navodi ministarstvo.

Prema rečima zaposlenih, prihvatilište je imalo problem sa radnicom koja je trenutno na bolovanju, koja je uvek i premeštala pse i mešala agresivne pse sa drugim psima, što je dovodilo do tuče, ozleđivanja i uginuća pasa, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.