Ministarstvo: Penzije će biti isplaćivane redovno

Izvor: Blic, 10.Apr.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Penzije će biti isplaćivane redovno

Beograd - Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije saopštilo je danas da će penzije biti isplaćivane redovno i u punom obimu, bez obzira na štrajk zaposlenih u Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO).

Ministarstvo je u saopštenju povodom štrajka zaposlenih u Fondu koji traje tri dana, navelo da je donelo Odluku o obezbedjivanju minimuma procesa rada u Fondu PIO i da će penzije biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << isplaćivane redovno, u skladu s tom odlukom.

Fond PIO je saopštio da su tom odlukom poslovi isplate penzija izuzeti iz minimuma procesa rada, što znači da zaposleni koji rade na isplati penzija ne mogu obustaviti rad, odnosno ne mogu štrajkovati.

Odluka se odnosi i na poslove medicinskog veštačenja, kao i na sve ostale poslove čijim bi se odlaganjem ugrozilo nečije zdravlje ili nanela materijalna šteta pojedincu ili Fondu. Svi ti poslovi, kako ističe Fond, obavljaju se bez zastoja.

Predsednica Sindikata zaposlenih u Fondu PIO Ljiljana Kremić izjavila je danas da se štrajk nastavlja i da će o eventualnoj radikalizaciji odluka biti doneta u ponedeljak.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ministarstvo: Penzije će biti isplaćivane redovno

Izvor: RTS, 10.Apr.2014

Penzije će biti isplaćivane redovno i u punom obimu, bez obzira na štrajk zaposlenih u Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje, saopštilo je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. Štrajkačima se ni danas niko nije obratio. Najavljuju radikalizaciju štrajka...U saopštenju resornog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.