Ministarstvo: Dozvola za gondolu na Zlatiboru kad se kompletira dokumentacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Dozvola za gondolu na Zlatiboru kad se kompletira dokumentacija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da će u najkraćem mogućem roku izdati građevinsku dozvolu za izgradnju žičare (gondole) na Zlatiboru, ako investitor dostavi kompletnu dokumentaciju.

Kako je agenciji Beta rečeno u tom ministarstvu, dozvola će biti izdata najkasnije u roku od pet dana od dana podnošenja urednog zahteva.

"Nakon što je opština Čajetina podnela zahtev za izdavanje građevinske dozvole u Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pod brojem 351-02-00012/2017-07, od investitora je zatraženo da u roku od 30 dana dopuni dokumentaciju, kako bi ispunio sve zakonom propisane uslove neophodne za dobijanje građevinske dozvole", kažu u ministarstvu.

Navodi se i da ministarstvo u potpunosti podržava izgradnju gondole na Zlatiboru, ali uz poštovanje zakonske procedure i uz prethodno izdatu građevinsku dozvolu."Imajući u vidu da je ovo značajan projekat za Opštinu Čajetina i za razvoj turizma na Zlatiboru, Ministarstvo će posebno nastojati da se dozvola izda u najkraćem roku", navode u resornom ministarstvu.

Direktorka javnog preduzeća "Gold gondola Zlatibor" Bojana Božanić izjavila je ranije danas da je odbačen zahtev Opštine Čajetina za izdavanje građevinske dozvole za zadnju fazu izgradnje žičare, odnosno poslednje stanice na vrhu Tornika.

Ona je rekla da su u zaključku koji im je dostavljen iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navedene prepreke zbog kojih ne može da se dobije ta dozvola.

Istakla je da su sve primedbe tehničke prirode i da mogu lako da se reše, kao i da imaju potrebnu dokumentaciju.

Opština Čajetina je 9. februara ove godine podnela zahtev za građevinsku dozvolu za poslednju stanicu panoramske žičare (gondole) na vrhu Tornika, jer su na tom zemljištu rešeni imovinski odnosi sa republičkim javnim preduzećima koja su koristila te parcele - Emisiona tehnika i veze, Pošta Srbije i Srbijašume.

Za prvu i ostale faze gradnje, to nije mogla da učini, zbog spora oko zemljišta koje koristi privatizovano preduzeće PK "Zlatibor".

Izgradna žičare počela je 11. februara radnom akcijom, iako za to nije dobijena dozvola.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ministarstvo: Dozvola za gondolu na Zlatiboru kad se kompletira dokumentacija

Izvor: Beta, 14.Feb.2017

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da će u najkraćem mogućem roku izdati gradjevinsku dozvolu za izgradnju žičare (gondole) na Zlatiboru, ako investitor dostavi kompletnu dokumentaciju.Kako je agenciji Beta rečeno u tom ministarstvu, dozvola će...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.