Ministar smenio direktorku škole na NBG

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar smenio direktorku škole na NBG

Ministar prosvete Mladen Šarčević izdao je nalog za smenu direktorke OŠ "Ratko Mitrović" s Novog Beograda i postavio vršioca dužnosti direktora.

Ministar je reagovao na osnovu izveštaja gradske i republičke inspekcije, koja je utvrdila nezakonitosti u postupanju direktorke OŠ "Ratko Mitrović" Svetlane Radoičić, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Vaspitno-obrazovni rad u školi odvija se nesmetano, a novopostavljeni vršilac dužnosti direktora obustaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postupke koje je direktorka povela, dodaje se u saopštenju.

Nakon toga v. d. direktora podneće izveštaj o svim okolnostima koje su dovele do nezakonitosti u postupanju, kao i o narednim koracima koje bude preduzimao. Nadležni iz Ministarstva prosvete razgovaraće sa psihologom i pedagogom škole, predsednikom sindikata i Savetom roditelja kako bi se našlo najbolje rešenje, saopšteno je.

Kao i što je već više puta istakao ministar prosvete Mladen Šarčević, svaki direktor kod kojeg nadležni utvrde nezakonitost u postupanju, biće razrešen, navodi ministarstvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević smenio direktorku Osnovne škole na Novom Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2018

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević smenio je direktorku Osnovne škole "Ratko Mitrović" sa Novog Beograda Svetlanu Radoičić zbog nezakonitosti u radu, saopštilo je danas resorno ministarstvo...Kako se navodi u saopštenju, Šarčević je juče izdao nalog za smenu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ministarstvo prosvete: Izdat nalog za smenu direktorke OŠ „Ratko Mitrović“

Izvor: Danas, 05.Okt.2018

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je na osnovu izveštaja gradske i republičke inspekcije, koja je utvrdila nezakonitosti u postupanju direktorke OŠ "Ratko Mitrović" sa Novog Beograda Svetlane Radoičić, ministar prosvete Mladen Šarčević još juče je izdao nalog za smenu direktorke i postavljanje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.